Події

У Житомирській області нелегальні валютники збідніли на 12 тис. грн

30 September 2015, 17:37

За останній тиждень у Житомирській області під час заходів, спрямованих на виявлення та припинення порушень правил проведення валютних операцій, зафіксовано 10 фактів підпільного обміну. У нелегальних міняйл вилучено валюти на суму понад 12 тисяч гривень.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Упродовж останнього тижня під час проведення профілактичних заходів на ринках та в інших місцях ймовірного здійснення незаконних валютних операцій у Житомирі, містах Бердичеві та Овручі правоохоронці викрили десяток підпільних «валютників». Їх протиправні дії було зафіксовано під час збуту та скуповування іноземної валюти.

«За усіма фактами складено адміністративні протоколи за ст. 162 (Порушення правил про валютні операції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлено до суду. Загалом з початку року за такі протиправні діяння притягнено до відповідальності 28 громадян», – повідомив заступник начальника управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС Житомирщини Руслан Марчук

Законодавством за незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави передбачено покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 30 до 44 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області активізувалися заходи, направлені на виявлення та припинення порушень правил проведення валютних операцій: до відповідальності притягнули 18 валютників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі