Місто

У Житомирі невідомі виселили з квартири сім’ю з новонародженою дитиною

30 September 2015, 17:58

Про невідомих, які мають намір виселити її з квартири, Світлана Краєва вперше почула менше двох тижнів тому. Кілька разів незнайомці приходили і погрозами намагалися змусити жінку виїхати із житла, мовляв, вони придбали помешкання і є новими власниками. А 25-го вересня вони зламали замки і вибили двері. Спілкуватися із журналістами чоловіки тоді відмовилися, натомість погодилися надати пояснення правоохоронцям і вирушили з ними до міськвідділу. Але після від’їзду журналістів конфлікт продовжився.

«Через хвилин 20 вони повернулися назад. Добили, виламали нам двері, приїхала слідчо-оперативна група. І вони просто при міліції вибивали ці двері, вибивали раму, ставили свої. Міліція ніяк не реагувала. Міліція пояснила тим, що у мене нема документів, доказів того, що я двадцять років проживаю у цій квартирі. Нас з квартири виселили. Сина із жінкою і з немовлям місячним я раніше відправила до родичів. Племінник, який у нас проживав, він нещодавно з АТО повернувся, я на вулиці, всі на вулиці», - розповідає Світлана Краєва.

Світлана Краєва пояснює, ця двокімнатна квартира належить її родичам із Росії. У ній жінка жила майже 20 років. На руках вона має генеральне доручення, і зараз ходить по інстанціях, аби зібрати необхідні документи.

«Довідки БТІ, ЖЕК, адресний стіл. Я ніде сама нічого не можу взяти. Скрізь треба буде брати ці довідки будуть через 10 днів, через неділю, через дві неділі, а мені вони потрібні вже вчора, позавчора, щоб вони були у мене на руках. І я сама нічого не можу добитися. Єдиний, хто мені допоміг, я сьогодні звернулася в приймальню до Розенблата. Звернулася до юриста і вони мене запевнили, що вони вже мали такі справи із цією людиною, яка у мене забирає квартиру. І вони обіцяли мені допомогти», - каже Світлана Краєва.

У міліції звітують, що усі відомості внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 ККУ «Шахрайство». А також повідомляють: вони мають ще одне звернення про захоплення житла, у якому фігурує та ж сама особа.

«На даний час проводяться слідчі та оперативно-розшукові заходи. Слідчий, у провадженні якого знаходиться дане кримінальне провадження, звернувся до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на дану квартиру. Після того, як буде прийняте рішення, в подальшому буде проводитися досудове розслідування і прийняте рішення в рамках чинного кримінально-процесуального кодексу», - каже заступник начальника слідчого відділу Житомирського МВ УМВС Володимир Сокирко.

Світлана Краєва сподівається, що їй вдасться відстояти квартиру, бо упевнена, що у невідомих, які претендують на це житло, фальшиві документи.

«Оскільки я знаю, що господарі цієї квартири, які являються моїми родичами, цієї квартири не продавали, нічого з цією квартирою не проводилося. Значить, усі ці документи - підробні. Тепер потрібно пояснювати, що це все підроблено», - говорить Світлана Краєва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі