Влада

У Житомирській області для учасників АТО та сімей загиблих бійців придбали 27 квартир

6 October 2015, 15:39

У Житомирській області для учасників АТО та членів сімей загиблих бійців придбали 27 квартир, наразі цей показник найвищий в Україні.

Про це інформує сайт Житомирської облдержадміністрації.

«У Житомирській області учасники антитерористичної операції та члени сімей загиблих отримали 27 квартир. Це найвищий показник в країні. Друге місце займає Дніпропетровська область – 18 квартир, третє – Закарпатська – 7 квартир», - прозвітував заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України у 2015 році Житомирській області передбачено субвенцію з державного бюджету на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов у сумі – 30 млн 805,687тис. грн.

При облдержадміністрації було створено робочу групу, до участі у діяльності якої було залучено представників громадських організацій, представників військовослужбовців, а також органів місцевого самоврядування. Групою уточнюється інформація про кількість сімей, які потребують поліпшення житлових умов, а також їх склад та розмір житлової площі, яку вони потребують. Робочою групою було визначено 62 сімей (51 сім’я загиблих військовослужбовців, 2 – інваліди І групи та 10 – інваліди ІІ групи), які першочергово потребують забезпечення житлом.

Станом на 5 жовтня придбано 27 квартир в:

- м. Житомирі – 3 квартири;

- м. Бердичеві – 4 квартири;

- м. Коростені – 2 квартири;

- м. Новограді-Волинському – 12 квартир;

- м. Овручі – 4 квартири;

- м. Андрушівці – 1 квартира;

- с. Висока Піч – 1 квартира

Як повідомляв Житомир.info, до Житомирської облдержадміністрації приїжджали вдови загиблих учасників АТО, аби слідкувати за розподілом 31 млн грн на купівлю квартир.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі