Влада

Житомирська міськрада виділила більше 5 млн грн на компенсацію комунальних послуг учасникам АТО та їх сім’ям

17 October 2015, 09:49

Більше п’яти мільйонів гривень виділила Житомирська міська рада на компенсацію плати за житлово-комунальні послуги учасникам АТО та членам їх сімей, а також сім’ям загиблих.

Відповідно до рішення депутатів, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей з міського бюджету компенсуватимуть повну вартість комунальних послуг, крім газопостачання та електропостачання.

На думку начальника управління праці та соціального захисту населення Вікторії Краснопір, депутати прийняли правильне рішення, незважаючи на суттєві видатки з бюджету.

«Тому що коли боєць воював і захищав нашу країну, то, звичайно, що за нього вболівали і батьки, і дружина, і діти, і члени його родини теж морально можуть розраховувати на те, що до них міська рада буде відноситися з певною повагою і компенсує 25%, тому що це було навантаження не на одну людину, це було навантаження на всю родину. І от якби з такого соціального моменту ми відштовхувались, коли пропонували саме такий варіант», - наголошує Вікторія Краснопір.

З моменту набуття АТОшниками статусу учасника бойових дій, держава компенсуватиме їм та їх сім’ям 75% від вартості комунальних послуг, ще 25 відсотків відшкодовуватимуть з міського бюджету. Вікторія Краснопір каже: на відміну від учасників бойових дій, пільговий статус бійців АТО належним чином не прописаний у законодавстві, тому місцева влада має взяти допомогу на себе. 

«Це учасники АТО, тобто безпосередньо той, хто має довідку і хто там воював. Але ще не має посвідчення УБД і не отримує 75% абсолютно часто з не залежних від цієї людини причин. Є затримки в Міноборони, і з військових частин документи подають. Тобто, учасники АТО, члени сімей загиблих і, відповідно, учасники бойових дій з урахуванням членів сімей. І звертаю вашу увагу, що це абсолютно соціальне коло», - каже Вікторія Краснопір.

Військовослужбовці, які ще не встигли скористатися цією програмою, можуть подати відповідні документи та отримати компенсацію за сплачені комунальні послуги за період з 1 вересня. Консультації та прийом документів здійснюється  у понеділок, середу та п’ятницю у 110-му кабінеті Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі