Влада

Машковський підписав меморандуми з чотирма підприємствами

20 October 2015, 12:34

19 жовтня 2015 року відбулося засідання Ради з питань залучення інвестицій при Житомирській облдержадміністрації, у рамках якого підписано меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та «Кромберг енд Шуберт», ТОВ «Чуднівський елеватор АІК», ПП «Альфа-Фенікс» та ТОВ «Грінтех».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Забезпечення сприятливого інвестиційного клімату в нашій області – питання стратегічної важливості. За останній рік нам вдалося покращити ситуацію із залучення інвестицій в область, але в той же час нам є над чим працювати. На засідання Ради з питань залучення інвестицій ми скликаємо потенційних інвесторів, тих, хто вже розпочав реалізацію проектів на території нашої області, щоб мати можливість дізнатися про складні моменти та проблемні питання і допомогти їх вчасно вирішити. Інвестори мають відчувати, що влада Житомирської області є їхнім партнером у реалізації різноманітних проектів на території Житомирщини», – сказав Сергій Машковський.

На засідання були запрошені також усі контролюючі та дозвільні органи, щоб на місці можна було вирішити всі проблеми, які виникають при реалізації того чи іншого проекту.

Найбільш масштабним проектом, реалізація якого розпочалася в області за сприяння голови облдержадміністрації Сергія Машковського, є проект компанії «Кромберг енд Шуберт». Крім залучення 30 млн євро інвестицій, компанія планує створити до 5000 нових робочих місць. Технічний директор «Кромберг енд Шуберт» Славомір Качмарек розповів, що компанія займається виробництвом електричного, електронного та оптичного устаткування для автомобілів та мотоциклів марок Mercedes, Volkswagen, Audi, BMW, Porsche.

На Житомирщину інвестор прийшов з Волинської області. Керівництво компанії вибрало саме Житомир для реалізації свого проекту, оскільки через нього проходить міжнародна траса Київ-Чоп, що полегшує роботу підприємства з точки хору логістики.

«Ми всі зацікавлені, щоб цей проект був успішним і у фінансовому, і у соціальному планах. Це дасть можливість Житомирщині розвивати на своїй території ще одну перспективну галузь», – наголосив Сергій Машковський.

З метою закріплення зобов’язань обласної державної адміністрації, влади перед інвесторами Сергій Машковський та Славомір Качмарек підписали меморандум про співпрацю.

Під час засідання Ради з питань залучення інвестицій презентували свої проекти також ТОВ «Чуднівський елеватор АІК» (виробництво, переробка і збут сільськогосподарської продукції), ПП «Альфа-Фенікс» (проект з організації виробництва з фасування меду на території заводу ТОВ «Кам’янобрідського фаянсового заводу») та ТОВ «Грінтех» (інвестиційний проект з відновлення роботи Червоноармійського льонозаводу орієнтовною вартістю 950 тис. євро).

Після презентації відповідних проектів з цими підприємствами також було підписано меморандуми про співпрацю з обласною державною адміністрацією.

По завершенні зустрічі голова облдержадміністрації зазначив: «Ми всі маємо докладати максимум зусиль, щоб такі зустрічі, підписання меморандумів, обмін ідеями відбувалися якомога частіше. Разом ми зможемо досягти того, щоб залучення інвестицій та інвестиційна діяльність були у нашій області на найвищому рівні, а ті проекти, які були сьогодні презентовані, будуть успішно реалізовуватися на Житомирщині».

Фото прес-служби ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі