Влада

Мінрегіон буде оцінювати роботу облдержадміністрацій щокварталу по 27 показниках та щороку по 12 напрямах

23 October 2015, 17:29

 27 показників по 6 напрямах щокварталу та 64 показники по 12 напрямах щороку – за такими критеріями віднині буде оцінюватися реалізація державної регіональної політики державними адміністраціями.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на Віце-прем’єр-міністра-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубко.

Мінрегіон розробив проект Постанови КМУ «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики», який був ухвалений на засіданні Уряду.

«Економіка, розвиток інфраструктури, інвестиції, фінансова самодостатність, розвиток енергоефективності та відновлювальної енергетики - тепер все це зведене у єдину матрицю, яка дозволяє зрозуміти, хто працює, а хто тільки імітує реформи», - заявив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, всі показники будуть обліковуватися та зводитися у єдину таблицю, яка дозволить об’єктивно оцінити ефективність реалізації державної політики місцевою владою та порівняти їхню роботу з діями колег з інших регіонів країни.

«Тепер не буде жодного суб’єктивізму. І подальша співпраця Уряду з регіонами у подальшому базуватиметься саме на цій незалежній, зваженій оцінці», - додав Геннадій Зубко.

Він зазначив, що використання методики не потребує жодних додаткових бюджетних витрат.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня тижневик «Деловая столица» опублікував рейтинг губернаторів за підсумками першого півріччя, в якому керівник Житомирської області Сергій Машковський знаходиться на 15 місці з 23.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі