Місто

Екс-начальник управління культури вважає оренду приміщення колишнього житомирського РАГСу за 1 грн рейдерством

5 November 2015, 13:15

 Колишній начальник управління культури міської ради Лариса Харчук вважає передачу приміщення на вул.Велика Бердичівська, 61 в оренду управлінню юстиції за 1 грн рейдерським захватом.

Про це Лариса Харчук повідомила Житомир.info.

«Ремонт цього приміщення почався ще в 2011 році. За цей час в капітальний ремонт та облаштування території біля будівлі було вкладено з міського бюджету 3 мільйони 530 тисяч 346 гривень. Я вважаю передачу цього приміщення в оренду за 1 гривню просто рейдерським захватом», - сказала Лариса Харчук.

Вона також прокоментувала інформацію про те, що будівля на Великій Бердичівській потрібна управлінню юстиції для того, щоб туди повернути відділ РАГС.

«Кожний громадянин України має право згідно Кодексу про шлюб вибирати місце де йому проводити святковий обряд, отримавши в управлінні юстиції тільки свідоцтво. В цьому ж приміщенні знаходиться і комунальне підприємство міської ради «Обрядове», яке багато сил і коштів вклало в ремонт і проводить шлюбні обряди», - наголосила Харчук.

Колишній начальник управління культури, на балансі якого знаходиться приміщення, нагадала, що пам’ятка архітектури ремонтувалося і під громадянські ініціативи, такі як «Український дім», виставки, семінари. Громадські організації проводили там свої заходи, а митці організовували майстер-класи для дітей та дорослих.

Як повідомляв Житомир.info, 4 листопада на сайті міської ради з’явився проект рішення виконкому щодо надання дозволу обласному управлінню юстиції орендувати за 1 гривню приміщення на вул.Велика Бердичівська, 61. Проти цієї ініціативи вже публічно виступили голова Житомирського обласного осередку ВО «За помісну Україну» Олександр Батанов та перший заступник мера Сергій Сухомлин, який ще минулого року говорив про намір перетворити колишній маєток Філіпова на центр соціально-культурного життя міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі