Влада

Житомиряни тепер можуть в Інтернеті перевірити, чи готовий вже їхній закордонний паспорт

5 November 2015, 17:28

 Міграційна служба запустила онлайн сервіс перевірки стану оформлення закордонних паспортів.

Про це 5 листопада повідомляє прес-служба ДМС України.

«Відсьогодні кожна особа може через мережу інтернет дізнатися, у якому стані знаходиться оформлення або виготовлення її закордонного паспорта. Наразі сервіс видає один з чотирьох статусів документа відповідно до етапів оформлення:

1. Документи прийнято підрозділом міграційної служби, проводиться перевірка даних;

2. Надано дозвіл на виготовлення паспорта – дані відправлено не персоналізацію до Поліграфкомбінату «Україна»;

3. Паспорт виготовлено та відвантажено до місця видачі (термін доставки в залежності від регіону складає від 1 до 3 робочих днів);

4. Паспорт доставлено до місця видачі.

Сервіс дозволить зняти частину навантаження на гарячі лінії територіальних органів міграційної служби, а також уникнути випадків, коли працівники міграційної служби штучно «затягують» видачу паспорта», - інформує ДМС.

Сервіс доступний за посиланням: http://dmsu.gov.ua/perevirkastanu.php

Нагадуємо, на сайті відомства є інформація про вартість оформлення закордонного паспорта.

«На сьогоднішній день при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон у звичайному режимі громадяни оплачують державне мито (170 гривень), а також вартість адміністративної послуги (87 грн. 15 коп.) та вартість бланку (в залежності від типу паспорта, 304 грн. 32 коп. за бланк з електронним чіпом та 238 грн. 32 коп. без нього). Це при оформленні документа протягом 20 робочих днів. У випадку оформлення документа протягом 7 робочих днів, сума державного мита та вартості адміністративної послуги подвоюється (і складає відповідно 340 грн. та 174 грн. 30 коп.)», - зазначає міграційна служба.

ДСМ наголошує, що будь-які супутні послуги, якими пропонують скористатися при оформленні закордонного паспорта є виключно добровільними і жодна посадова особа не вправі примушувати громадянина скористатися та оплачувати такі послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі