Місто

Мама студентки житомирського училища просить владу убезпечити пішохідний перехід, на якому загинула її донька

7 November 2015, 17:36

 Ніна Талах з осторогою переходить дорогу. 6 вересня на цьому пішохідному переході її 17-річну доньку, студентку Житомирського вищого професійного технологічного училища збив автомобіль. Дівчина впала в кому і 22 жовтня померла у лікарні не приходячи до тями. Жінка каже: водії на цій ділянці дороги постійно перевищують швидкість і рідко пропускають людей, не зупиняють їх ані знаки, ані дорожня розмітка.

«Я навіть не очікувала, що це дитя відправлю і більше не побачу. І ось саме сьогодні, шосте число, два місяці як це сталося і в мене сьогодні День народження. Розумієте, в мене такий шок, я навіть дні погубила. Я вам тоді казала, що на п’ятницю приїду, я навіть забула що це в мене сьогодні День народження. Рівно сорок років. І дитя не дожило, я його поховала до сорока років. Це жах, розумієте. Машини ось катаються, вони ж не дивляться, взагалі. Це жахлива картина», - розповідає Ніна Талах.

Керівництво навчального закладу вже неодноразово зверталося до міської влади за допомогою. Директор училища Петро Градовський каже: просили встановити лежачих поліцейських або світлофор, але комісія вирішила, що достатньо буде поліпшити розмітку та встановити додаткові знаки.

«Я звернувся до виконавця з приводу цього, до Подорожньої Тетяни Петрівни. І просив все ж таки звернути увагу на те, щоб лежачого поліцейського помістити, бо з великою швидкістю, 70 і більше кілометрів на годину мчать машини, хоч знак стоїть у 50. Однак мені було заявлено, що поліцейських на швидкісних трасах не ставлять, і тому ми не можемо. А за світлофор просто промовчали. А я далі продовжую: а як же, скажіть, будь ласка, бути з такою кількістю учнів і працівників. Це рішення міської ради, я простий виконавець», - каже Петро Градовський.

Отримати коментар Тетяни Подорожньої нам не вдалося – до 22 листопада начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради у відпустці. За поясненням ми звернулися до Житомирського управління ДАІ, ті свою чергу, послалися на виконком.

«По вулиці Баранова, ну, ми можемо тільки надати припис на встановлення і надати інформацію, що просимо розглянути це питання на нараді виконкому і вони розглядають комплексно і приймають рішення: встановлювати чи не встановлювати. Припис ми не надавали, воно не є аварійно небезпечною ділянкою дороги», - повідомив телефоном інспектор УДАІ УМВС в Житомирській області Василь Кравцов.

Володимир навчається на третьому курсі і постійно ходить через цей пішохідний перехід, декілька разів і сам потрапляв у небезпечні ситуації, каже: водії постійно перевищують швидкість.

«Водії не зупинялися перед пішохідним переходом і бували такі ситуації, що я відскакував. Такі ситуації у нас постійно. Щоб хоча б поліцейського лежачого поставить, чи хоча б світлофор, тому що по-іншому дуже важко», - каже юнак.

За кількасот метрів від пішохідного переходу з обох сторін є попереджувальні знаки та обмежувачі швидкості, але водіїв це не зупиняє. Водій маршрутного таксі Сергій постійно возить студентів училища, каже: машини неохоче пропускають пішоходів інколи доводиться стояти по кілька хвилин, щоб перейти дорогу,

«Це постійно, вони ж літають тут, діти стоять по три хвилини, щоб перейти через дорогу. Вони літають як навіжені. Я вже сам вивертав руля, щоб вони пропустили хоча б. І вони летять, і ніхто не зупиниться. Знаки їм до лампочки. Поставить сюди поліцейських лежачих і ДАІшників, щоб були там постійно. Це ж училище», - обурюється Сергій.

Зараз у Ніни Талах в училищі навчається молодша донька, і мама дуже за неї хвилюється.

«Моє дитя ще навчається, молодша донька, далі ще діти приїжджають з села і хочуть навчатися. з нашого села тут багато дітей вчиться. Я прошу місцеву владу, всіх, хто в цьому зацікавлений, допомогти цьому училищу щось зробити, щось поставити. і як не можна лежачого поліцейського, хай поставлять світлофор. тому що діти тут ходять і ввечері, і вдень, і вранці», - каже Ніна Талах.

Студенти та керівництво училища сподіваються, що міська влада з відповідальністю поставиться до цієї проблеми і допоможе її вирішити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі