Суспільство

Житомирські чиновники поїхали в село, релігійна громада якого відмовилася від Московського патріархату

13 November 2015, 11:14

5 листопада у село Мирославль Баранівського району Житомирської області, де влітку цього року вирішили змінити патріархат місцевої православної церкви з Московського на Київський, завітали представники Житомирської облдержадміністрації.

Про це з посиланням на прес-службу Житомирської єпархії повідомляє офіційний веб-сайт Української Православної церкви Київського патріархату.

Метою їхнього візиту було з’ясування обставин зміни конфесійної належності релігійної громади села.

«Це пов’язано з тим, що 12 жовтня на ім’я голови обласної державної адміністрації Сергія Машковського надійшла заява від релігійної громади щодо реєстрації Статуту Свято-Хрестовоздвиженської парафії с. Мирославль Баранівського району Житомирської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату (саме таку назву мав Статут релігійної громади від 1991 року) у новій редакції. У заяві вказано, що нова назва релігійної організації – «Релігійна громада Свято-Хрестовоздвиженська парафія с. Мирославль Баранівського району Житомирської області Житомирської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату». Відповідне рішення релігійна громада с. Мирославль ухвалила на загальних зборах віруючих, які відбулися 8 липня 2015 року. За перехід Хрестовоздвиженського храму с. Мирославль у підпорядкування Української Православної Церкви Київського патріархату тоді проголосували усі 62 жителі села, які взяли участь у зібранні», - йдеться у повідомленні.

Фото з сайту УПЦ КП

Голова облдержадміністрації приймає розпорядження про реєстрацію нового Статуту будь-якої релігійної громади лише у разі, коли це не призведене до міжконфесійних протистоянь, тобто, лише у разі добровільного волевиявлення віруючих, - наголошує прес-служба.

«Тож представник облдержадміністрації Олександр Пивоварський, поспілкувавшись із жителями Мирославля, переконався у щирому бажанні людей перейти в Українську Православну Церкву Київського Патріархату, а також у тому, що міжконфесійний конфлікт у селі відсутній. У розмові також взяли участь новообраний Берестівський сільський голова Надія Закусило, Кашперівський сільський голова Володимир Муравський і новий настоятель храму отець Іван», - інформує сайт УПЦ КП.

Як повідомляв Житомир.info, 8 липня 2015 року громада села Мирославль вирішила змінити патріархат місцевої православної церкви з Московського на Київський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі