Місто

Активісти з Рівного приїхали у Житомир, щоб підтримати автомайданівця Арушаняна, з яким судиться Федірко

23 November 2015, 16:57

 23 листопада у суд в якості обвинувачуваного вже вшосте приходить автомайданівець Валерій Арушанян. У якості потерпілого – інший активіст Андрій Федірко, якому навесні 2014 року Валерій Арушанян дав ляпаса.

«Сьогоднішнє судове засідання пов'язано з тією ж самою старою історією нашого конфлікту з Федірком. А конфлікт 1,5 роки тому виник навколо земельних питань у Новогуйвинському. Там було 50 земельних ділянок, які нібито повинні були бути виділені майданівцям, автомайданівцям і т.д. Фактично в тих списках були дуже сумнівні люди. На той момент вже були напружені стосунки, бо я дізнався, що це за людина. У мене вже була інформація, що ця людина заробляла на дровах для Майдану. У нас були невеликі такі зіткнення, протиріччя, які вилилися в цей конфлікт, який був 29 травня минулого року», - говорить активіст ГО «Рух Автомайдан-Житомир» Валерій Арушанян.

Одразу після того конфлікту Андрій Федірко викликав «швидку» і поскаржився у міліцію.

«Того ж вечора, коли цей конфлікт стався, він був на прямому ефірі, де виправдовувався щодо цих земельних питань в Новогуйвинському. Ну а потім раптом у нього через півроку виявився струс мозку, підшкірна гематома. Але це просто маячня. Явно це сфальсифіковане», - каже Валерій Арушанян.

Сам Федірко на засідання не прийшов: за словами адвоката він перебуває на іншому судовому засіданні.

«Позиція Федірка – вона відома: йому були завдані тілесні ушкодження, він наполягає на своєму позові про стягнення з винного Арушаняна моральної шкоди 100 тис. грн», - говорить його адвокат Володимир Колос.

Щоб підтримати автомайданівця, приїхали активісти з Рівного.

«Ми приїхали з міста Рівного підтримати Валеру, бо дізналися, що проти нього тут фальсифікують справи по нападу», - каже активіст ГО «Дорожній контроль» Сергій Зейналов.

«Враховуючи те, що зараз проти активістів, зокрема і «Автомайданів», по всій Україні порушуються кримінальні справи, тому ми підтримуємо своїх колег і не можемо залишити їх в біді осторонь», - говорить активістка ГО «Автомайдан-Рівне» Оксана Муравська.

Судове засідання триває лічені хвилини, бо на нього не з’явилися свідок та експерт, який проводив медичну експертизу потерпілого. Розгляд справи переносять на три тижні.

«Експерт, який чомусь так швидко прийняв медичний висновок по судово-медичній експертизі, уже втретє не може з'явитися у судове засідання. Є всі підстави вважати, що дане обвинувачення є абсолютно надуманим і ґрунтується на завідомо неправдивих висновках експерта», - каже адвокат Валерія Арушаняна Роман Гуровенко.

Наступне судове засідання відбудеться 16 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі