Події

У Житомирській області правоохоронці затримали «Урал» з незаконно вирубаними дубами

1 December 2015, 15:40

На території Богунського лісництва 27 листопада лісова охорона державного підприємства «Житомирське лісове господарство» виявила незаконну рубку лісу в кількості 11 дерев:  9  - дуба звичайного та 2  -  вільхи чорної.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Шкода, заподіяна державі, складає 111,49 тис. грн. Оглянувши спільно з представниками Черняхівського відділення поліції ГУНП України в Житомирській області місце вчинення правопорушення, лісівники та правоохоронці виявили сліди  вантажного автомобіля,  а також  розбитий задній автомобільний ліхтар та ін. В ході опитування населення знайдено осіб, які вночі бачили навантажений дубовими сортиментами лісовозний автомобіль марки Урал без заднього правого ліхтаря», – йдеться в повідомленні.

В ГУ Національної поліції в Житомирській області Житомир.info інформацію частково підтвердили.

«Є інформація про те, що в лісовому масиві поблизу села Вишпіль Черняхівського району невідома особа здійснила незаконну порубку 8 дерев породи дуб, завдавши збитку на загальну суму понад 80 тис. грн. З такою заявою до відділу поліції звернувся лісник лісового господарства. На місці події працювала слідчо-оперативна група, експертами виявлено сліди шин автомобіля. Також був затриманий автомобіль Урал під кермуванням жителя Коростишівського району, який перевозив дерева породи дуб без супровідних документів. За обома фактами розпочато кримінальне провадження за статтею 246 «Незаконна порубка лісу»,  – зазначила керівник відділу комунікації ГУ Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, житель Житомира переконаний, що  у гідропарку незаконно вирубують здорові дуби та сосни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі