Місто

Працівники фабрики «ЖЛ» мало не зірвали шведсько-ураїнський форум, який проводять у Житомирі

1 December 2015, 17:05

З бочками, плакатами і гучномовцями кількасот працівників житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ» прийшли пікетувати міську раду. Там якраз розпочинається шведсько-український форум з чистих технологій. Представники підприємства переконують, їх фабрику захоплюють рейдери, тож намагаються потрапити всередину і поспілкуватися з іноземцями.

«Тут йдеться про незаконну, на думку цього пана, дію державного реєстратора, який працює в управлінні юстиції. Наразі у нас нема владних важелів, внести зміни до реєстру. Жодного впливу міська рада не має, але в будь-якому випадку ми будемо розбиратися в цій проблемі», - каже перший заступник міського голови Житомира Олексій Ясюнецький.

Аргументи, що міська рада не має впливу на ситуацію, яка склалася на підприємстві, мітингувальників не задовольняють.

Секретар міськради Наталія Чиж обіцяє переказати меру Сергію Сухомлину про вимоги мітингувальників.

«Зараз прийде міський голова до вас, 5 хвилин, будь ласка», - каже Наталія Чиж.

Але міський голова не виходить. Групу представників підприємства запрошують всередину.

«Ми хочемо їх попередити, що якщо вони сюди вкладуть хоч одну копійку, вони ніколи не отримають їх. Тому що це все буде вкрадено такими чиновниками. Ми будемо виступати, нам потрібно 20 хвилин», - каже голова наглядової ради ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко міському голові.

Сергій Сухомлин пояснює, що виступати впродовж 20 хвилин мітингувальникам не дозволять, оскільки це швецький форум і протоколом займається швецька сторона.

Форум розпочинається. Тут зібралися шведські експерти й компанії, представники міжнародних фінансових організацій, влада і керівники комунальних підприємств Житомира.

«Житомир довів потенціал, який існує у сфері енергоефективності в цій країні і саме тому ми обрали Житомир як місце проведення цього форуму. І саме те, що сьогодні присутні представники 25-ти шведських компаній є гарним доказом того, що шведські компанії зацікавлені у співробітництві та його поглибленні в Україні», - каже», - каже Надзвичайний і повноважний посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат.

«Успішна реалізація проекту з корпорацією NEFKO дає сигнал іншим міжнародним організаціям, що з Житомиром можна працювати. Ми залучили грантових і кредитних ресурсів на суму понад 65 мільйонів євро. Достатньо велика їх частина – це грантові кошти, якими нам надали допомогу європейські держави і фонди. Ми за це їм безмежно вдячні», - сказав міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«Прямо зараз у мене буде нагода відвідати місце, де втілювалися проекти за фінансування Швеції. Зокрема, ми поїдемо до дитячого садочка, а також до школи, де вже конкретні рішення були втілені, ми зможемо побачити вже результати», – сказала Міністр з питань міжнародного співробітництва з метою розвитку Швеції Ізабелла Льовін.

Після брифінгу голова наглядової ради фабрики «ЖЛ» повторює спробу поспілкуватися з іноземцями, але його ніхто не слухав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі