Події

Біля колишнього військового містечка в Житомирській області екологи виявили витік нафти

8 December 2015, 14:13

7 грудня 2015 року біля селища Городок Радомишльського району (колишнього військового містечка Макарів-1) Житомирської області у лісі виявлений витік нафтопродуктів.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«У ході обстежень земельної ділянки, яка знаходиться на території двох сусідніх рад - Городоцької селищної та Кримоцької сільської, на відстані 350 метрів від житлового сектору, було виявлено виток суміші води та нафтопродуктів (мазуту) з гідротехнічної споруди (оглядового колодязя), яка використовується тепловою станцією Макарівської КЕВ району. Зазначені речовини з місця їх витоку розповсюджувались по штучно створеному каналу (…) на відстань 539,5 м, середньою товщею шару 15 см, в результаті чого відбулося ймовірне забруднення земельної ділянки загальною площею 744,51 кв. м», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі Держінспекції Житомир.info уточнили, що мастило, яке було виявлене у лісі неподалік житлових будинків, Макарівський квартирно-експлуатаційний відділ використовує для обігріву квартир Городка, а оглядовий колодязь призначається для скиду конденсату з котельної (принцип дії самогонного апарату). Про забруднення екологам повідомив громадський інспектор Держекоінспекції.

Працівники інспекції відібрали проби ґрунту та води і повідомили про факт забруднення управління ДСНС, органи місцевого самоврядування, Радомишльську районну державну адміністрацію, прокуратуру та правоохоронні органи.

«В даний час встановлюється причина та джерело витоку та сума завданих збитків», - інформують екологи.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2015 року екологи зафіксували забруднення річки Здвиж стоками з Брусилівського маслозаводу, а річки Кам’янки в Житомирі – неочищеними стоками водоканалу.  

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі