Місто

Влада Житомира збирається продовжити демонтаж незаконних кіосків і закликає громадян допомогти

9 December 2015, 12:09

 Влада Житомира збирається завершити виконання рішення міськвиконкому від липня 2014 року про демонтаж незаконних МАФів.

Про це Житомир.info 9 грудня повідомив перший заступник мера Житомира Олексій Ясюнецький.

«Є діюче рішення виконавчого комітету про демонтаж тимчасових споруд. Цим рішенням передбачено демонтаж МАФів, кіосків, тощо, які встановлено без відповідної правової підстави – самовільно, без документів. Найближчим часом ця робота поновиться, бо вона вже тривала. Я хотів би закликати громадян долучитися до процесу очищення міста і повідомляти про випадки самовільного, незаконного встановлення. Або навіть якщо вони законно встановлені, але порушують режим торгівлі, торгують забороненими речами (алкоголем, самогоном) повідомляти нас. Ми можемо вносити в це рішення зміни виконавчим комітетом і таким чином спільно наводити лад в місті, кожен може долучитися до цього процесу», - сказав Олексій Ясюнецький.

Перший заступник мера готовий приймати звернення громадян на своїй сторінці у фейсбук, або на електронну пошту yasyunetsky@gmail.com.

«Можна повідомляти у відділ торгівлі, або безпосередньо мені, але бажано, якщо йде повідомлення електронною поштою одночасно дублювати його в паперовому вигляді, щоб я міг реагувати на них в офіційний спосіб», - зазначив Ясюнецький.

Як повідомляв Житомир.info, 9 липня 2014 року на засіданні міськвиконкому було прийняте рішення про демонтаж 84 тимчасових споруд на території міста Житомира, що підлягають демонтажу: 80 – самовільно розміщених (фото всіх об’єктів, які планують демонтувати, можна переглянути тут); 4 – розміщених з відхиленнями від дозвільної/погоджувальної документації.

Демонтажем займалася Інспекція з благоустрою, але у директора цього комунального підприємства Юрія Самборського «не було бажання» активно демонтувати кіоски. В інтерв’ю у вересні 2015 року нинішній мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що після прийняття рішення зняли всі кіоски на Старому бульварі, загалом по місту вдалося демонтувати трохи більше 20 кіосків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі