Місто

Виконком вирішив демонтувати 80 кіосків, в тому числі – зруби фірми «Гарде», яку заснував екс-мер Житомира Дебой

9 July 2014, 12:32

 Виконком Житомирської міської ради підтримав пропозицію робочої групи, яка запропонувала знести встановлені з порушенням законодавства дерев’яні зруби фірми «Гарде» на вул.Черняховського та на вул.Львівській, кафе за адресою вул.Черняховського, 109-а і магазинчик навпроти пам’ятника Пушкіну, на розі вулиць Велика Бердичівська та І.Кочерги.

За це проголосували 29 із 45 членів виконкому на засіданні 9 липня.

Колишній мер Житомира Володимир Дебой, який є одним із засновників «Гарде», зауважував, що проект рішення виконкому, який був оприлюднений на сайті міської ради не співпадає з тим, який роздали під час засідання членам виконкому.

Екс-мер нагадував, що знесення МАФів – це компетенція сесії міської ради, але члени виконкому наполягали на негайному припиненні діяльності незаконних споруд. Підтримав цю пропозицію і керівник міської СЕС, член виконкому Олександр Шпита.

«Їх не можна перевірити, там не дотримуються санітарних норм, це «беспредельщики», правила мають бути одні для всіх», - наголошував Шпита.

Загалом рішення про демонтаж 80 автотрейлерів, кіосків та наметів зі змінами та доповненнями підтримав 31 член виконкому.

Фото з сайту міської ради

Фото всіх об’єктів, які планують демонтувати, можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, за час каденції Володимира Дебоя деякі об'єкти «Гарде» перетворилися з кіосків у «тимчасові павільйони громадського харчування», як зруб на ул.Черняховского. Крім того, фирма намагалася узаконити земельні ділянки під колишніми МАФами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі