Події

У Житомирській області за останній тиждень двоє людей захворіли на ботулізм

10 December 2015, 11:10

8 грудня в реанімаційне відділення Житомирської обласної клінічної лікарні з підозрою на ботулізм госпіталізували жителя одного з сіл Червоноармійського району, він перебуває у важкому стані.

Про цеповідомляє Головне управління Держсанепідслужби Житомирської області.

Клінічний матеріал чоловіка направлений на дослідження до обласного лабораторного центру Держсанпідслужби України, заключний діагноз встановлять після результатів лабораторних досліджень. Причини та обставини виникнення захворювання з’ясовуються.

Це вже другий випадок в області за останній тиждень, - повідомляють в управлінні. Другого грудня 2015 року до лікарні потрапила хвора на ботулізм жінка. Хвора  вживала м’ясну тушонку домашнього виготовлення.

Санітарні лікарі нагадують: найчастіше ботулізм викликається споживанням недостатньо стерилізованих домашніх консервів, як правило тих, що містять мало кислот. Це, передусім, м’ясні тушонки, рибні консерви, консерви з грибів, буряків, зеленого горошку. Консервовані продукти харчування промислового виробництва є цілком безпечними, оскільки в промислових умовах завжди дотримуються технології  їх приготування.

В жодному разі не вживайте їжу зі здутих банок, з нещільно закритою або ввігнутою кришкою, з банок, вміст яких має підозрілий або неприємний запах та з тих, які зберігаються понад один рік, - радять в Головному управлінні.

Як повідомляв Житомир.info, з початку року в області на ботулізм захворіли щонайменше 8 осіб: у лютому повідомлялося про два випадки, у червні – ще про три, у вересні 2015 року помер чоловік, хворий на ботулізм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі