Влада

МРТ в Житомирі можуть встановити в лютому 2016 року

15 December 2015, 09:20

Магнітно-резонансний томограф може бути встановлений в Житомирі у лютому 2016 року. Про це під час зустрічі з громадськими активістами 14 грудня повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

Він каже: попри те, що магнітно-резонансний томограф вже тиждень як в Житомирі, за нього не можуть розрахуватись.

«Ми маємо право оплачувати бюджетні кошти тільки при умові коли здане в експлуатацію приміщення де буде знаходитись МРТ. На сьогодні він не може бути зданий, він буде зданий на початку лютого місяця. Фактично, у нас зараз підстав, щоб перерахувати бюджетні кошти, немає. Я не можу виконувати і це не буде зроблено. Для того, щоб були такі підстави, для того, щоб інфляція не з’їла, щоб постачальник розумів, що він захищений – треба внести зміни у вигляді додаткової угоди до договору», - каже губернатор Сергій Машковський.

За словами головного лікаря обласної лікарні приміщення, на будівництво якого влада виділила один мільйон сто тисяч гривень і де планують встановити МРТ, майже повністю готове. Здати його в експлуатацію можна буде після того, як сюди завезуть сам апарат.

«Що саме для нас важливе було – це побудувати це приміщення і підвести до нього тепло. На сьогоднішній час тепло вже підведено і йде процес сушіння внутрішнього приміщення де потрібно буде розмістити магнітно-резонансний томограф. Саме завершення будівництва і введення в експлуатацію буде, коли завезуть магнітно-резонансний томограф всередину, бо як ви бачите є спеціальне технологічне вікно через яке має бути власне вмонтований цей апарат. Після того як він буде вмонтований, це технологічне вікно буде закрите, тоді можна буде підписати декларацію про введення в експлуатацію і воно буде функціонувати», - розповідає головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Якщо ж кошти за магнітно-резонансний томограф не будуть хоча б частково перераховані, то тендер можуть визнати недійсним.

«Чому так склалось, і чому загострилась ситуація, тому що закінчується фінансовий рік. Якщо ми хоч якісь фінансові зобов’язання не виконаємо, для того, щоб все таки бути впевненими, що в наступному році ми перерахуємо ці кошти, то цей тендер може бути визнаним з наступного року не дійсним. Знову сесія, знову тендер, невідомо хто там виграє, а апарат вже стоїть на складі», - вважає начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас.

Остаточною датою коли буде поставлено крапку в справі державного МРТ, коли апарат врешті буде встановлено в обласній клінічній лікарні імені Гербачевського, чиновники облдержадміністрації визначили 15 лютого 2016. Наразі ж вони обіцяють внести зміни до договору у вигляді додаткової угоди, завдяки якій апарат не доведеться повертати в цьому фінансовому році голландцям, котрі виграли тендер. В цій додатковій угоді також буде зазначено коли саме обласна влада сплатить перші кошти за магнітно-резонансний томограф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі