Події

У Житомирі досі не можуть назвати причину вибуху в квартирі, який стався більше місяця тому

15 December 2015, 15:00

У Житомирі через місяць і 2 дні після вибуху, який стався у будинку, де розміщений магазин «Природа» , і досі не оприлюднена офіційна інформація про причини аварії.

Нагадаємо, вибух стався увечері 13 листопада. В квартирі були вибиті двері, балкони та вікна, пошкоджене скло у вікнах сусідніх квартир. Власник квартири отримав опіки. Зі слів тодішнього секретаря міськради Любові Цимбалюк, у будинку було розміщене оголошення про проведення ремонтних робіт на газових мережах.

20 листопада «Житомиргаз» спростовував інформацію про те, що причиною вибуху є  накопичення природного газу, пообіцявши оприлюднити остаточні результати після завершення роботи створеної комісії.

Станом на 15 грудня на сайті регіональної газової компанії «Житомиргаз» немає офіційної інформації стосовно висновків комісії, яка розслідувала причини вибуху в квартирі.

У прес-службі ПАТ «Житомиргаз» Житомир.info пояснили, що у компанії є власні висновки причин вибуху в житловому будинку, однак офіційну позицію щодо розслідування уповноважене висловлювати лише управління Держпраці в Житомирській області.

Головний спеціаліст взаємодії зі ЗМІ управління Держпраці в Житомирській області Крістіна Ютрова пояснила Житомир.info, що станом на 15 грудня в управлінні ще немає офіційних висновків щодо вибуху в житловому будинку по вул. Львівській, 2/8 «у зв’язку з відсутністю у житомирському відділенні ГУ Нацполіції відомостей щодо наявності в приміщенні кв. 50 по Львівській 2/8 у Житомирі вибухонебезпечних речовин, предметів або пристроїв, які могли б спричинити вибух».

«Ми подовжуємо технічне розслідування аварії, пов’язаної з використанням газу у побуті. Після отримання цієї інформації від поліції дане технічне розслідування буде завершене», - відповіла спеціаліст, додавши, що в управлінні Держпраці є наказ від 4 грудня про подовження технічного розслідування, а у поліцію направлений запит стосовно наявності в квартирі вибухонебезпечних речовин.

Речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко повідомила Житомир.info, що у поліції немає підстав вважати, що на місці вибуху були будь-які вибухонебезпечні предмети.

«На місці події працювали фахівці вибухотехнічної служби, які зробили висновок, що підстав вважати, що вибух стався в результаті наявності будь-яких вибухових пристроїв на кшталт гранати, немає», - прокоментувала Ващенко.

Начальник управління житлового господарства Житомирської міськради Сергій Кондратюк так прокоментував ситуацію з будинком на вул. Львівській, 2/8:

«Досі немає офіційної інформації про те, що конкретно сталося. Займається цими висновками Держгірпромнагляду (з вересня 2015 року – управління Держпраці в Житомирській області - ред.). Вона єдина, хто дає висновки. На сьогоднішній день такої інформації немає. У кожному разі, ми зробимо технічний звіт по тим проблемам, які існують на сьогоднішній момент (в будинку), вже зробили проект виробництва робіт для того, щоб з'ясувати ситуацію. І вчора вже пройшли державну експертизу, отримали звіт державної експертизи. Тобто, на сьогоднішній момент вирішується, хто буде підрядником на виконання робіт, будемо подавати декларацію і приступати до робіт».

За інформацією Сергія Кондратюка, ремонт пошкодженого будинку обійдеться міському бюджету у 900 тис. 839 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня в Житомирі недалеко від діагностичного центру стався вибух у квартирі, де мешкав 80-річний дідусь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі