Місто

У Житомирі перевірили 38 закладів харчування на дотримання «бездимного» закону

16 December 2015, 17:15

У Житомирі кафе, бари та ресторани перевіряли на дотримання закону про заборону куріння, який набув чинності 16 грудня 2012 року.

Про це Житомир.info повідомили організатори моніторингу.

«Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат», як член коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», з жовтня по листопад 2015 року проводила моніторинг кафе, барів і ресторанів щодо виконання закону про повну заборону куріння в приміщеннях та на робочих місцях. В ході моніторингу наші волонтери відвідали 38 кафе, барів та ресторанів у Житомирі. За результатами моніторингу встановлено, що житомирські заклади громадського харчування в цілому дотримуються виконання «бездимного» закону. Є певні незначні недоліки, пов’язані з відсутністю у деяких закладах графічного знаку «куріння заборонено», що не являється фактом порушення закону, але може спонукати до його порушення. Виявлено також три заклади (2 кафе та 1 ресторан) у Житомирі, де у приміщеннях є попільнички, або інші предмети, які слугують за попільничку», – розповіла голова правління МГО «Сучасний Формат» Жанна Соловойва.

Загалом по Україні порушення закону виявлено у 118 закладах. Так, сигарети курять у 6% закладів, що менше ніж у 2014 році, у 14% курять кальян.

Як повідомляв Житомир.info, у Всесвітній день відмови від тютюнопаління житомиряни влаштували флеш-моб.
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі