Події

Житомирські податківці заблокували роботу конвертаційного центру, який діяв по всій Україні

21 December 2015, 15:55

Схему по ухилянню від податків посадовими особами низки підприємств у різних регіонах держави викрили співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області спільно з працівниками Міжрегіонального головного управління ДФС України.

Про це журналістам Житомир.info повідомив керівник прес-служби оперативного управління ГУ ДФС у Житомирській області Олександр Воробей.

«Виявлено та нейтралізовано діяльність конвертаційного центру, який діяв по всій території України. Загальний обсяг проконвкртованих коштів тільки у 2015-му році склав більше 2-х млрд. грн. Бюджет таким чином недоотримав у вигляді податків та обов'язкових платежів близько 300 млн. грн. В рамках розслідуваного кримінального провадження за ч.3 ст.212 ККУ, згідно рішення суду було проведено по Україні 8 обшуків, в результаті яких виявлено та вилучено 115 печаток фіктивних підприємств, близько 117 тис. грн., 17 тис. доларів США, 1 тис. євро, а також комп'ютерну техніку, чорнову бухгалтерію з записами, які свідчать про злочинну діяльність даної оборудки, чорнові бухгалтерські документи, ключі до системи клієнт-банк і т. д. Також за результатами цих заходів на рахунках фіктивних підприємств було заблоковано близько 260 тис. грн.», - зазначив Олександр Воробей.

У прес-службі ГУ ДФС у Житомирській області повідомили, що це вже другий потужний міжрегіональний конвертаційний центр, діяльність якого заблокували співробітники податкової міліції Житомирщини протягом 2015-го року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі