Місто

Житомиряни просять міську владу встановити причини вибуху в будинку на Щорса та почати ремонт

23 December 2015, 10:11

Мешканці п'ятиповерхівки, що по вул.Львівська, 2/8, де 13 листопада стався вибух, прийшли на особистий прийом до міського голови Сергія Сухомлина з проханням допомогти встановити причину вибуху та почати ремонт.

Про це повідомляє сайт Житомирської  мерії.

«Люди звернулися з проханням про допомогу щодо встановлення причини вибуху та сприяння  проведенні ремонтних робіт у будинку. В квартирах вибиті шибки, склопакети, двері та балкони. Працівники ЖЕКів, комунальних служб  і далі працюють щодо усунення наслідків цього вибуху», – йдеться в повідомленні.

Міський голова також зазначив, що на останній сесії міської ради виділено 800 тис. грн на проведення капітального ремонту. Наразі ж вирішується, хто буде підрядником на виконання робіт.

«Ми зробили технічний звіт у будинку, отримали звіт державної експертизи. Проектно-кошторисна документація виготовлена. Експертиза пройдена. Зараз головне питання – реєстрація декларації, після чого розпочнуться ремонтні роботи. А роботи там складні, тому підрядник має бути кваліфікований», - сказав Сергій Сухомлин.

Представник управління Держпраці в Житомирській області пояснив, що визначитися з конкретною причиною вибуху – газ, вибухові речовини чи хімічні сполуки – зараз не можуть, оскільки немає інформації щодо висновків експертизи Житомирського відділення  ГУ Нацполіції з приводу наявності вибухових речовин або хімічних сполук,  які могли б спричинити вибух.

Зі слів Сергія Кондратюка, начальника управління житлового господарства Житомирської міськради, капітальний ремонт пошкодженого будинку займе близько двох місяців та  обійдеться міському бюджету близько 900 тис. грн.

 
 
 
 
 
 

Фото з сайті Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі