Економіка

ДФС закликає житомирських Дідів Морозів та Снігурочок не забувати про податки

23 December 2015, 12:43

ГУ ДФС у Житомирській області звертається до підприємців, які здійснюють організацію новорічно-різдвяних свят, не забувати законодавчо оформити трудові стосунки із тимчасовими працівниками, які задіяні у святкових заходах.

Про це Житомир.info повідомили у секторі комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Це стосується і самозайнятих громадян, які беруть участь у святкуваннях Нового року та Різдва, розважаючи дітей та дорослих під час новорічних корпоративів. Звертаємо увагу, що при отриманні громадянами доходів від надання послуг у сфері розваг (участь у новорічних привітаннях на замовлення, святкових виставах, балах, маскарадах, корпоративах у ролі Діда Мороза, Снігуроньки та інших казкових персонажів) необхідно сплачувати податок на доходи фізичних осіб у розмірі 15 %», – йдеться у повідомленні.

У ДФС наголошують, що при наявності інформації про порушення податкового та трудового законодавства у цій сфері громадяни можуть звертатися до органів ДФС або на гарячу телефонну лінію «Пульс». У залежності від обставин, Дідам Морозам «нелегалам» доведеться або подати декларацію та сплатити податок, або зареєструватися підприємцем, або ж змусити свого роботодавця працевлаштувати офіційно з подальшою сплатою належного податку.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня Житомирська податкова міліція у Києві викрила схему ухиляння від сплати податків на мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі