Економіка

Для дитсадків Житомира хочуть закупити на рік уперед соків та молочних продуктів

24 December 2015, 14:40

Управління освіти Житомирської міської ради провело тендер на закупівлю за кошти міського бюджету сметани, кефіру та соків для 43 дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів міста.

Відповідні оголошення опубліковані на офіційному сайті Державних закупівель.

Майже 140 тисяч літрів соків фруктових та овочевих в асортименті планують закупити у Рівненського заготівельного виробничо-збутового комбінату, пропозиція якого (966,5 тис. грн) виявилася більш економічно вигіднішою, ніж пропозиція конкурента - Житомирської міжрайонної заготівельно-збутової бази (1 млн 43 тис. грн). Пропозиції ще двох учасників – «Українська промислово-логістична група ЗИСК» з Києва та ТОВ «Еко-Сфера» з міста  Калинівка Вінницької області – були відхилені через невідповідність документації.  

18,6 т сметани жирністю не менше 20% та 103 тисячі літрів кефіру жирністю не менше 3,2% збираються закупити у переможця торгів - ТОВ «Акріс-Логістик» з села Станишівка Житомирського району - за трохи більш як 1,5 млн грн. Очікувана вартість закупівлі становила  2 млн 172 тис грн.

Крім цієї фірми, у тендері на придбання молокопродуктів взяли участь ТОВ «Переяслав-Молпродукт» з Переяслав-Хмельницького району та житомирське товариство «Т.В.К. Сервіс». Пропозиція першого учасника була відхилена через невідповідність умовам документації конкурсних торгів, пропозиція житомирян виявилася дещо дорожчою.

У технічних умовах вказано, що сметана має бути густою, білого кольору з кремовим відтінком, мати однорідну консистенцію з глянсуватою поверхнею, чистий, кисломолочний смак з присмаком і ароматом, властивим пастеризованому продукту. Кефір повинен бути білого кольору, однорідної маси, середньої густоти, не гіркий, мати чистий, ніжний кисломолочний смак. Має поставлятися  у  неушкоджених  упаковках  та  тарі. 

Соки в асортименті - освітлені чи з м'якоттю, не можуть містити  домішок у вигляді консервантів та мати гранично допустиму кількість осаду. При умові постачання соку в скляних банках тара повинна бути зворотньою.

Термін поставки соків та молокопродуктів в у дитсадки – січень-грудень 2016 року, дата акцепту -17 грудня 2015 року. Договір про закупівлю має бути укладений до 15 січня 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info,  фірма «Акріс-Логістик» виграла тендер на постачання у житомирські дитсадки молочних продуктів і рік тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі