Місто

Житомиряни підтримали петицію про перейменування парку Гагаріна у Шодуарівський

25 December 2015, 16:06

Житомиряни необхідними 250-ма голосами підтримали петицію про перейменування Парку культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна в Шодуарівський парк.

Петиція, розміщена на сайті Житомирської міської ради, набрала необхідну кількість голосів за 22 дні й від 21 грудня має статус «на розгляді».

Ініціатором перейменування виступив житомирський журналіст Сергій Фещенко, який зареєстрував петицію 29 листопада 2015 року.

«Прошу депутатів Житомирської міської ради та міського голову м. Житомира Сергія Сухомлина перейменувати Парк культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна в Шодуарівський парк. Своє прохання я обґрунтовую тим, що історично цей парк, попри причетність Житомира до історії радянської космонавтики, оскільки в нашому місті народився конструктор космічних ракет Сергій Корольов, не має прямого зв'язку з постаттю першого космонавта Юрія Гагаріна. Натомість, цей парк має безпосереднє відношення до особистості Барона Івана Максимільяновича Шодуара, який цей парк і заснував», - йдеться в тексті електронної петиції.

По факту підписання петиції  Сергій Фещенко у соцмережі повідомив, що підписанти – досить відомі в Житомирі люди, і що громадські організації Житомира готують звернення на ім'я міського голови Сергія Сухомлина з проханням винести на розгляд питання про перейменування парку. 

Вітаю! Петиція про перейменування парку Гагаріна в Шодуарівський парк зібрала 250 голосів....

Опубліковано Сергієм Фещенком 23 грудня 2015 р.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2015 року влада Житомира почала відповідати на електронні петиції та приймати звернення від «тролів».

Перша петиція до Житомирської міської ради, яка набрала необхідну кількість голосів, стосувалася демонтажу реклами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі