Влада

Депутати Житомирської міської ради прийняли бюджет на 2016 рік без бюджету розвитку

29 December 2015, 09:12

1 млрд 793 млн 150,7 тис. грн- стільки складає бюджет Житомира на 2016 рік. Проект бюджету на наступний рік з моменту презентації зазнав змін: держава скоротила Житомиру субвенції.

«Проект вцілому сформований ще в вересні і 9 жовтня був оприлюднений. Зрештою, він був доопрацьований і другого грудня уточнений відповідно до тих показників, які держава на той момент довела нам. Ви пам’ятаєте, коли ми презентували бюджет ми говорили про обсяг в 1 млрд. 869 млн. гривень, але голосуючи за державний бюджет, було зменшено деякі обсяги субвенцій. З державного бюджету по загальному фонду ми змінюємо показник. Медична субвенція зменшена на 20 млн., освітня субвенція на 31 млн. гривень. Знята субвенція на забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян, надання пільг з послуг зв’язку, капітальний ремонт житла інвалідів війни та інших пільг», - доповів директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук.

Скорочення субвенцій викликало полеміку в сесійній залі: депутати скаржилися на те, що пільговики можуть втратити право на безкоштовний проїзд, а освітяни та медики не отримати наприкінці року заробітну платню.

«Заробітну плата за рахунок субвенцій з державного бюджету передбачена тільки на 10 з половиною місяців. Дефіцит 35 мільйонів гривень. Заробітна плата для освітян теж тільки на 10 з половиною місяців», - обурюється депутат Житомирської міської ради Володимир Башек.

«В попередні роки був дефіцит по заробітній платі. Сьогодні ми бачимо знову: 28 мільйонів освіта, 35 мільйонів медицина. Таке враження, що медпрацівники та освітяни - це якийсь другий сорт. Тому що знову медпрацівник та вчитель повинні чекати кінця року і не знати що буде далі. Що робити, щоб отримувати чесно зароблені кошти. За цей бюджет голосувати не буду», - каже депутат Житомирської міської ради Олександр Величко.

Зрештою, 45 мільйонів гривень бюджету розвитку вирішили зарезервувати, а міський бюджет прийняти без нього. Спрямування коштів бюджету розвитку вирішуватимуть вже у наступному році.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі