Місто

У Житомирі вже працюють над планом території «Голокосту націй» та просять людей долучатися до збору коштів

3 January 2016, 15:04

Влада Житомира надала дозвіл на розроблення детального плану території для розміщення в місті меморіального комплексу жертвам політичних репресій.

Відповідне рішення прийняли депутати Житомирської міськради на третій сесії сьомого скликання 28 грудня 2015 року.

«Надати дозвіл на розроблення детального плану території для розміщення меморіального комплексу жертвам політичних репресій в м. Житомирі за адресою: м. Житомир, між пров. Путятинським та Єврейським кладовищем. Замовником розроблення містобудівної документації визначити управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради», - йдеться в документі, який є у розпорядженні Житомир.info.

Як повідомив Житомир.info організатор будівництва та Голова Житомирського Благодійного фонду «Голокост націй» Віктор Борківський, 21 грудня 2015 року був відкритий рахунок у ПАТ «Банк кредит Дніпро» для збору коштів на будівництво Меморіалу.

«У перший же день на цей рахунок надійшло 300 гривень. Певні кошти перерахував екс-мер Житомира Володимир Дебой, за сприяння якого створювався Фонд та було виділено земельну ділянку для будівництва Меморіалу. На рахунок щодня надходять кошти, і я як голова благодійного фонду просив би кожного мешканця Житомирської області внести на рахунок фонду небагато - всього 20 гривень, щоб Меморіал для вшанування пам’яті наших предків був збудований нами, нащадками, а не державою», - каже голова фонду.

Віктор Борківський також додав, що на замовлення «Зеленбуду» уже виконано проект будівництва Меморіалу, який затвердила Держархітектура та передала до Житомирського міськвиконкому на виконання.

За підрахунками Віктора Борківського, на будівництво та благоустрій меморіалу потрібно близько 10 млн. грн.

Реквізити банку отримувача:

ПАТ «Банк кредит Дніпро», м. Київ, вул. Мечнікова, 3,

код банку: 305749,

ЄДРПОУ: 40089660,

поточний рахунок отримувача: 2600631054201,

код отримувача: 14352406.

Призначення платежу: блогодійний внесок до БОБФ «Житомирський Меморіальний комплекс».

Як повідомляв Житомир.info, 29 жовтня 2015 року Віктор Борківський зареєстрував благодійну організацію «Благодійний фонд «Житомирський Меморіальний комплекс двадцятьом тисячам жертв політичних репресій 1937-38 рр. як борцям за незалежність України у ХХ ст. «Голокост націй» для збору коштів на будівництво меморіального комплексу на Смолянці.

Ескіз майбутнього меморіального комплексу, де покоїться понад 19 тисяч тіл жертв репресій  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі