Влада

Житомирська облрада шукає у поліцейську комісію двох представників громадськості з бездоганною репутацією

6 January 2016, 10:17

Житомирська обласна рада оголосила про початок відбору кандидатів до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Житомирській області. 

Відповідне оголошення розміщене на сайті Житомирської обласної ради.

«Законом України «Про Національну поліцію» запроваджений інститут постійних поліцейських комісій, які створюються для забезпечення прозорого добору (конкурсу) та просування по службі поліцейських на підставі об’єктивного оцінювання професійного рівня та особистих якостей кожного поліцейського, відповідності їх посаді, визначення перспективи службового використання в органах поліції. Частиною 3 статті 51 Закону України «Про Національну поліцію» передбачено, що до складу поліцейської комісії територіальних органів поліції входять п’ять осіб, серед яких два представники громадськості, обрані відповідною обласною радою, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет», – йдеться в повідомленні.

Основними повноваженнями поліцейської комісії є: проведення відбору (конкурсу) на службу в органи (заклади, установи) поліції, крім прийому на навчання до вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських та проведення конкурсу для призначення на вакантну посаду. Поліцейські комісії територіальних органів поліції діють на постійній основі. Максимальний строк повноважень члена комісії становить три роки.

Особи, які відповідають критеріям, зазначеним у статті 51 Закону України «Про Національну поліцію» та виявили бажання взяти участь у відборі кандидатів до складу поліцейської комісії, подають до обласної ради наступні документи:

  • заяву (клопотання) фізичної або юридичної особи на ім’я голови обласної ради з пропозицією включити особу до складу поліцейської комісії територіального органу поліції;
  • автобіографію особи та документи про освіту кандидата до складу поліцейської комісії територіального органу поліції;
  • документи, які підтверджують бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет особи, яка виявила бажання увійти до складу поліцейської комісії територіального органу поліції (рекомендаційні листи, характеристики тощо)
  • письмові пропозиції кандидата до складу поліцейської комісії територіального органу поліції про своє бачення у роботі поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Житомирській області», –повідомляють на сайті.

Прийом документів від кандидатів буде здійснюватися Житомирською обласною радою до 20 січня 2016 року включно (каб. 115, канцелярія обласної ради).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі