Влада

У Житомирській області держслужбовці та вчителі складатимуть тести з англійської мови

6 January 2016, 12:04

 У 2016 році, який президент оголосив Роком англійської мови, держслужбовці Житомирської ОДА та вчителі складатимуть тести з англійської мови.

Про це повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін в інтерв’ю, яке опубліковане на сайті ОДА.

«Планується розробити обласну програму з вивчення англійської мови. У минулому році у нас був позитивний досвід проведення мовних таборів, були задоволені і діти, і батьки. Проте це було все ж більше на волонтерських засадах. У 2016 році залучатимемо представників із Корпусу Миру, Британської Ради, тісно співпрацюватимемо з програмою «Україна Speaking» громадської ініціативи GoGlobal. Програма розрахована на мотивування населення до вивчення англійської мови. Ми маємо не змусити, а показати переваги знання іноземної мови в роботі, житті. Для цього буде розроблена потужна рекламна кампанія і надаватимуться різноманітні можливості для вивчення іноземної мови. Програма вивчення англійської мови має охопити все населення області. В Адміністрації Президента було проведено тестування з англійської мови керівників департаментів та визначено критерії відбору майбутніх спеціалістів на державну службу. Ті ж, хто працює вже, має до 1 січня 2017 року вивчити або довчити англійську мову до певного рівня. Ми плануємо запровадити в нашій облдержадміністрації схожий проект», - сказав Калінін.

Він розповів, що за фахом – вчитель англійської мови. І підтвердив, що в цьому році вчителі теж проходитимуть тестування з англійської мови, а профільні викладачі повинні мати відповідний рівень.

«Такі плани у нас є, оскільки не завжди рівень вчителів відповідає вимогам програми. Але, крім того, найближчим часом планується сертифікація вчителів, яка визначатиме відповідність вчителя займаній посаді. Зараз над критеріями цієї сертифікації працює Інститут післядипломної педагогічної освіти», - розповів начальник управління освіти.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні. 15 грудня 2015 року губернатор Сергій Машковський підписав розпорядження, яким затвердив план заходів, спрямованих на популяризацію та активізацію вивчення англійської мови в області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі