Події

У Житомирській області посадовці колонії отримали від родичів засуджених більше 150 тис. грн хабарів

12 January 2016, 17:07

Співробітники Служби безпеки України в Житомирській області спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою Державної пенітенціарної служби викрили корупційну схему, яка діяла в одній з виправних установ.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Заступник начальника виправної колонії та начальник відділення соціально-психологічної служби організували системне вимагання грошей від родичів ув’язнених. Майор та капітан внутрішньої служби за винагороду гарантували позитивне вирішення питання щодо застосування до засуджених умовно-дострокового звільнення. Розмір хабара залежав від важкості інкримінованого засудженим злочину та становив у середньому до десяти тисяч гривень. За окрему «таксу» службовці також забезпечували ув’язненим сприятливі умови відбування покарання», - йдеться у повідомленні.

Для одержання грошей офіцери відкрили карткові рахунки у банківській установі, на які родичі засуджених перераховували обумовлену суму. За оперативними даними, протягом останнього року вони отримали понад 150 тисяч гривень, - інформує СБУ.

Під час обшуків помешкань та робочих кабінетів посадовців виправної колонії правоохоронці вилучили банківські картки, що використовувалися у злочинній схемі, та виписки до них.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 368-2  Кримінального кодексу України. Тривають обшуки та невідкладні слідчі дії з встановлення всіх фактів отримання хабарів посадовцями.

Як відомо, у Житомирській області чотири виправних колонії: Житомирська виправна колонія № 4, Бердичівська виправна колонія № 70, Коростенська виправна колонія № 71 та Райківська виправна колонія № 73.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2015 року було викрито факт постачання співробітниками Житомирської установи виконання покарань засудженим заборонених речей та наркотиків за гроші.

Восени 2015 року стало відомо, що старший інспектор одного з регіональних управлінь Державної пенітенціарної служби в області, майор внутрішньої служби налагодив системне одержання хабарів за позитивне вирішення питання щодо обмеження або застосування умовно-дострокового звільнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі