Події

У Житомирі затримали 32-річну жінку, яка викинула в смітник новонароджену дитину

18 January 2016, 09:15

Близько півночі 17 січня на спецлінію 102 зателефонувала жінка і повідомила про виявлення немовляти неподалік багатоквартирного будинку у Житомирі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції. Правоохоронцям заявниця розповіла, що дорогою додому побачила біля свого будинку бурі плями на снігу, які вели до сміттєвих баків. Неподалік них жінка побачила пакет, в якому знаходилося живе немовля.

Знайда виявилася дівчинкою. Каретою «швидкої» її було доставлено до лікарні для обстеження та надання необхідної медичної допомоги. Нині життю дитини ніщо не загрожує.

«Сьогодні вночі о 00:15 каретою швидкої на приймальне відділення ЦДМЛ м.Житомира доставили новонароджену дівчинку (менше 1 години від народження), яку знайшли разом із плацентою в політиленовому пакеті на вулиці (мороз -4, -5) поблизу сміттєвих баків (вулиця Леваневського). Дитина на момент поступлення перебувала в стані переохолодження 2 ступеню (пригнічення ЖВФ). Стан на даний момент стабільний, середньої важкості. Загрози життю немає», - написав у Facebook лікар-анастезіолог міської дитячої лікарні Максим Морозько. Він додав, що назвав дитину Сніжаною (бо знайшли в снігу), дівчинку переводять в обласну дитячу лікарню. 

Сьогодні вночі о 00:15 каретою швидкої на приймальне відділення ЦДМЛ м.Житомира доставили новонароджену дівчинку (менше...

Опубліковано Максимом Морозьком 17 січня 2016 р.

Цього ж дня поліцейські розшукали та затримали жінку, яка причетна до вчинення злочину, - інформує поліція. Нею виявилася 32-річна житомирянка, яка проживає неподалік.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 117 (Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу для підозрюваної.

За чинним законодавством, їй загрожує обмеження чи позбавлення волі строком до 5 років.

Подробиці дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2015 року жителька села Іванопіль Чуднівського району закопала свого новонародженого сина в лісозмузі за городом, жінці загрожувало ув’язнення.

Фото зі сторінки Максима Морозька

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі