Події

У Житомирі дивом вдалось врятувати немовля, яке мати після пологів викинула на смітник

18 January 2016, 16:00

Вона не може стримати сльози, коли згадує ніч з суботи на неділю. Ввечері 16 січня  житомирянка Алла Якимова пішла викидати сміття. Підійшовши до сміттєвого бака, жінка почула шарудіння та плач. Від побаченого в неї мало не відібрало мову – посеред сміття на морозі лежало покинуте немовля.

Жінка каже: одразу ж побігла до сусідів і спробувала зігріти дитину, яка невідомо скільки пролежала просто неба при мінусовій температурі.

«Прибігла, мені бабуся відкрила. Я кажу: «Дівчата, викликаємо «швидку» бігом, дитина жива, новонароджена». Дівчатка пішли викликати «швидку», бабуся дала мені пелюшку, ковдрочку, ми закутали її і біля грубки тримаємо. А вона перестає плакати, я стукаю по попі і кажу: «Плач, будеш плакати - будеш жити. А не будеш плакати, значить не будеш жити». Це пережити - це кошмар. Ви б теж плакали. Таке побачити. Я прожила життя, у мене троє дітей, двоє онуків, але я такого в житті не бачила. Повірте - це кошмар, гола дитина», - розповідає Алла Якимова.

За лічені хвилини на виклик приїхала і «швидка», і дівчинку терміново госпіталізували. Сусіди, які допомагали врятувати дитину, кажуть: відтепер відчувають себе відповідальними за долю маленької дівчинки.

«Ми вже думаємо зібрати трошки грошей, та хоч підгузків їй купити. Це ж крихітка. Це вже, вважайте, воно як рідне. Щоб я була б молодша, то забрала б та гляділа», - каже сусідка Алли Галина Рябошук.

Наразі дівчинка перебуває в міській дитячій лікарні. Стан її стабільний і вона має гарний апетит. Медики визнають, якби дитина трохи довше пролежала на морозі врятувати її не зміг би ніхто.

«Я думаю, що з тією температурою, з якою її доставили, враховуючи, що її вже зігрівала жінка і працівники «швидкої», температура при поступленні 35,2, тут відлік йшов, буквально на хвилини», - переконана заступник головного лікаря з медичної частини міської дитячої лікарні Світлана Довгаль.

Лікарі вже встигли назвати маленьку дівчинку Сніжаною і не ймуть віри, що немовля можна було залишити просто неба у сміттєвому пакеті.

«Ми були шоковані взагалі такою ситуацією. Бо в пологових будинках є вікна, куди мама може занести свою новонароджену дитину і залишити її в лікувальному закладі. Чому вчинила так жінка - абсолютно незрозуміло. Це просто шок і не вкладається взагалі ні в які рамки. Як можна було залишити дитину в сміттєвому баку? Чи можна назвати жінку таку мамою? Жінка так, але не мама», - вважає Світлана Довгаль.

У міліції звітують – вже встановили особу матері.

«Це 32-річна житомирянка, вона проживає неподалік, у неї є двоє дітей 2003 та 2013 року народження. За словами жінки ніхто не знав, що вона вагітна, вона не хотіла цієї дитини і таким чином вирішила позбавитись її. На даний час за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 та ст. 117. Це – замах на умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини», - розповідає речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

Наразі матері-зозулі оголошено про підозру у скоєнні злочину, втім у зв'язку зі станом жінки її не було затримано. Якщо ж провину доведуть, то горе-матері загрожує обмеження або позбавлення волі терміном до п'яти років.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі