Влада

Кабмін затвердив план заходів з адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції

19 January 2016, 11:07

13 січня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав розпорядження «Про затвердження плану міжвідомчих заходів з адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції».

Документ опублікований на Урядовому порталі.

«Затвердити план міжвідомчих заходів з адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції (далі — план міжвідомчих заходів), що додається. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській державним адміністраціям: забезпечити виконання плану міжвідомчих заходів; подавати щомісяця до 10 числа Міністерству соціальної політики інформацію про стан виконання плану міжвідомчих заходів для її узагальнення та подання до 25 числа Кабінету Міністрів України», - йдеться у розпорядженні КМУ.

У плані заходів – п’ять пунктів:

1. Організувати для учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах, та членів їх сімей професійне навчання, спрямоване на формування навичок провадження підприємницької діяльності. Виконавці – Мінсоцполітики, державна служба зайнятості. Термін – постійно.

2. Сприяти утворенню груп підтримки самодопомоги та взаємодопомоги для учасників антитерористичної операції та залученню їх до таких груп. Виконавці – Мінсоцполітики, Державна служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, обласні та Київська міська держадміністрації. Термін – постійно.

3. Забезпечити організацію та надання для учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах, які звернулися до державної служби зайнятості, послуг з професійної орієнтації та професійного навчання. Виконавці – Державна служба зайнятості. Термін – постійно.

4. Розглянути питання щодо можливості спрощення процедури прийняття у першочерговому порядку на роботу до органів МВС, Національної поліції, Міноборони, ДСНС, Державної прикордонної служби, СБУ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Управління державної охорони учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах. Виконавці – ДСНС, МВС, Національна поліція, Міноборони, Адміністрація Держприкордонслужби, СБУ, Адміністрація Держспецзв’язку, Управління державної охорони. Термін – постійно.

5. Забезпечити співпрацю підрозділів, які проводять облік учасників антитерористичної операції, з військовими підрозділами з метою направлення для подальшого проходження військової служби за контрактом учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах (за бажанням). Виконавці – Міноборони, МВС, Національна поліція, СБУ, Адміністрація Держприкордонслужби, Служба зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, Адміністрація Держспецзв’язку та інші заінтересовані органи виконавчої влади. Термін – протягом 2016 року.

За інформацією департаменту праці та соціального захисту населення ОДА, станом на кінець 2015 року в Житомирській області налічується 214 родин загиблих учасників АТО та 5366 демобілізованих військових, що брали участь в антитерористичній операції на сході країни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі