Події

У Житомирі вуличні відеокамери вже допомагають розкривати злочини

21 January 2016, 09:59

За допомогою запису з камери спостереження інспектори поліції з’ясували, хто здійснив крадіжку 2 моніторів з офісу у Житомирі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«До Житомирського відділу поліції звернувся 34-річний директор місцевої архітектурно-будівельної організації із повідомленням про крадіжку майна. На місці події правоохоронці з’ясували, що з робочого кабінету закладу було викрадено 2 комп’ютерних монітора загальною вартістю близько 1500 гривень. За попередніми висновками експертів, зловмисник міг потрапити у приміщення, підібравши ключ до замка вхідних дверей», - йдеться у повідомленні.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Поліцейські з’ясували, що неподалік від місця вчинення правопорушення вмонтовано камеру відеонагляду, яка могла зафіксувати момент злочину. Вивчивши відеозаписи, правоохоронці з’ясували, що крадіжку вчинив чоловік, в якому працівники впізнали підприємця, частого відвідувача офісу. Поліцейські встановили, що підозрюваним є 39-річний житель Житомира.

Зараз триває розслідування кримінального провадження, правоохоронці з’ясовують місце знаходження викраденого майна, - інформує поліція. Підозрюваному загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі презентували систему відеоспостереження: у людних місцях та на стратегічних об’єктах планували розмістити більше 30 відеокамер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі