Місто

У Житомирі презентували систему відеоспостереження: більше 30 відеокамер

31 March 2015, 14:35

Систему відеоспостереження, яка дозволяє відслідковувати ситуацію у людних місцях та на стратегічних об’єктах, презентували в Житомирі.

За словами розробників, система є автоматизованою і дозволяє зберігати дані протягом 15 діб.

“Той трафік, яким ми зараз маємо в своєму розпорядженні, з бітрейтом близько 650 Кбіт в секунду і кількістю камер 29, плюс дві ми підтягли, які вже були, з 32 терабайтами пам'яті в цілодобовому режимі запису, це на,сьогоднішній день, п'ятнадцять діб. До сервера підключені станції обробки інформації. У нас їх поки зараз дві, в кожній станції по два монітори, на яких є можливість дивитися це все в режимі онлайн. Якщо є необхідність подивитися в архів - фахівець, спеціально підготовлений може зайти і знайти зображення за датою, за часом і по якомусь особливому коментарю, який заклав оператор”, - розповідає керівник компанї “SKF-RADIO” Сергій Кедун.

Зі слів першого заступника Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, гроші на систему відеоспостереження виділили з міського бюджету, і вона дозволить відслідковувати загрози, які можуть виникнути в місті.

“У першу чергу - безпека жителів міста. Другий момент - зважаючи на те, що у нас на сході України фактично йде війна, нам треба посилити охорону стратегічних об'єктів, і камери встановлені на мостах, шляхопроводах міста Житомира та на інших стратегічних об'єктах. Це об'єкти водоканалу та теплокомуненерго, просто ми зараз не виводимо їх на екран і не показуємо. Цей сигнал від камери йде в управління внутрішніх справ, управління служби безпеки Житомирської області. Знову ж спостереження за транспортом по місту Житомиру, безпека транспорту та безпека шкіл. Ну, цей етап ми вже маємо намір реалізувати в цьому році”, - каже перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

Остаточне рішення про передачу системи відеоспостереження на баланс Міського інформаційного центру повинен прийняти виконавчий комітет на черговому засіданні, яке відбудеться 1 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, у проекті рішення виконавчого комітету Житомирської міської  ради «Про передачу обладнання системи відеоспостереження» йдеться про передачу з балансу виконавчого комітету міськради на баланс комунального підприємства «Міський інформаційний центр» 28 вуличних стаціонарних IP-відеокамер.

Вид з камери на Великій Бердичівській

На вул. Небесної сотні

Вул. Хлібна

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі