Влада

Депутати Житомирської облради просять міністра МВС та військового прокурора особисто контролювати розслідування справи про сухпайки

26 January 2016, 13:38

Представники управління Нацполіції та військової прокуратури доповідали про хід розслідування справи щодо складу військових сухпайків в приміщенні їдальні житомирського коледжу.

Інформацію заслухали за наполяганням активістів та учасників АТО, які прийшли на засідання 26 січня.

«Встановлено, що в з військової частини, яка знаходиться в місті Козятин, було відпущено близько 15 тисяч військових пайків. 18 січня 2016 року розпочато проведення перевірки ревізій у військових частинах Житомира, Бердичева та Новограда-Волинського. Відповідно до повідомлення військових частин у Житомирській області та у місті Козятин, будь-яких розкрадань сухих пайків не було. На даний час ознак злочинів у діях підприємця та службових осіб військових частин не встановлено», - повідомила представник слідчого відділу головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Голова облради Ажеліка Лабунська зауважила, що її дивують терміни розслідування.

«Ви проінформували, що кримінальна справа була порушена 14 грудня, перевірка триває 15 днів, а результати ви будете знати тільки в березні», - сказала Лабунська.

Слідча ГУ Нацполіції повідомила, що підприємець уникає будь-яких контактів з міліцією.

«По статті 63 Конституції України він відмовився давати покази», - пояснив представник військової прокуратури.

Анжеліка Лабунська запропонувала проголосувати за звернення до міністра МВС та військового прокурора, щоб вони взяли на контроль розслідування цієї справи. Депутати більшістю голосів підтримали цю пропозицію.

Детальніше дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 14 грудня у їдальні Житомирського торговельно-економічного коледжу, який знаходиться на вул.Черняховського, виявили склад армійських сухпайків. У будинку приватного підприємця, який орендував у коледжі приміщення, провели обшук. Радник президента написав у соцмережі, що знає, хто причетний до розпродажу армійських продуктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі