Місто

У Житомирі хочуть встановити меморіальні дошки архітекторам, які розробляли проекти недільної школи та «Ракушки»

27 January 2016, 17:07

У Житомирі хочуть встановити меморіальні дошки двом архітекторам, які займалися проектуванням недільної школи та оновленої «Ракушки».

Проект рішення виконавчого комітету міськради «Про надання згоди Плохотишиній Катерині Геннадіївні на встановлення меморіальної дошки Перевознику П.А. та Польовому А.К.» оприлюднений на сайті мерії.

«Розглянувши звернення Плохотишиної Катерини Геннадіївни про надання згоди на встановлення меморіальної дошки Заслуженим архітекторам України Перевознику Петру Артемовичу та Польовому Анатолію Костянтиновичу на фасаді будівлі Колективного підприємства «Житомирпроект» по вулиці Рильського, 9, враховуючи погодження КП «Житомирпроект» на встановлення даної меморіальної дошки на фасаді будівлі підприємства, відповідно до ст.ст. 10, 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив: надати згоду Плохотишиній Катерині Геннадіївні на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Перевозника П.А. та Польового А.К., на фасаді будівлі Колективного підприємства «Житомирпроект» по вулиці Рильського, 9 в місті Житомирі», – йдеться у проекті рішення.

За словами директора підприємства «Житомирпроект» Олександра Самойла, обидва чоловіки є заслуженими архітекторами України.

«Вони обидва, на жаль, вже померли, один рік тому, інший близько двох років. Перевозний і Польовий – заслужені архітектори України. Петро Перевозний він більше по церквах “йшов”. Недільна школа за Михайлівською церквою – це його проект. Польовий був проектантом оновленої “Ракушки”, і так як він був головним архітектором, вже під його керівництвом йшло багато проектів», – розповів Олександр Самойло.

Як повідомляв Житомир.info, нове приміщення недільної школи у Житомирі спорудили за три роки, втім у храмі зізнаються: це було б неможливо без благодійників та меценатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі