Місто

Підприємців, які годуватимуть житомирських школярів, звільнили від сплати за опалення та оренду приміщень

3 February 2016, 12:05

Суб’єктів підприємницької діяльності,  які забезпечують харчування учнів у загальноосвітніх закладах Житомира, звільнили від сплати за опалення, оренду приміщень та обладнання.

Питання «Про надання пільг суб’єктам підприємницької діяльності,  які забезпечують харчування учнів у загальноосвітніх закладах» розглянули 3 лютого на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради.

«Ми хочемо звільнити їх від сплати за опалення, оренди за приміщення та обладнання, яке вони використовують», - сказав начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

На запитання міського голови Сергія Сухомлина, скільки зараз коштує обід для дітей 1-4х класів, Арендарчук відповів: «Тринадцять гривень за обід, у 2015 році це було 8,90».

Також мер Житомира поцікавився, як використовуються кошти, які були виділені на харчування дітей.

«Ми чи не єдине місто, яке виділило на харчування дітей 27,2 млн грн для 1-4 класів. Мені треба розуміти, як використовуються ці кошти і де звітність щодо їх використання», - сказав Сухомлин.

«Кожен класний керівник веде табель, і ці порції, коли дитини немає, не оплачуються», - пояснив начальник управління освіти.

Проект рішення про надання пільг орендарям шкільних їдалень підтримали 13 з 15 членів житомирського виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 1 січня 2016 року збільшилася вартість харчування для дітей, які відвідують дошкільні навчальні та загальноосвітні заклади. Нещодавно в місті провели тендер, під час якого визначили підприємців, які годуватимуть житомирських школярів за 25,6 млн грн коштів міського бюджету. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі