Місто

У Житомирі на харчування школярів витратять 25,6 млн грн коштів міського бюджету

21 January 2016, 16:28

Управління освіти Житомирської міськради провело тендер на закупівлю послуг їдалень у 31 загальноосвітніх навчальних закладах міста.

Оголошення про результати відкритих торгів опубліковане 19 січня на сайті Державних закупівель.

Згідно з результатами торгів, до кінця 2016 року житомирських школярів годуватимуть 24 місцевих підприємця на базі шкільних харчоблоків, і лише 5 навчальних закладів - ЗОШ №10, №27, №32, №35 та ліцей при ЖДТУ, які не мають власних харчоблоків, – й надалі отримуватимуть страви з кухонь інших навчальних закладів.

Гаряче харчування в Житомирі отримуватимуть 11,5 тисячі учнів 1-4 класів, 643 дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, а також 760 дітей учасників АТО, всього 12905 осіб. За умовами тендеру, підприємці гарантують, що  вартість харчування однієї дитини в день буде складати 13,0 грн для учнів 1-4 класів та 15,40 грн для учнів пільгових категорій. Усього на харчування школярів з міського бюджету планують витратити 25,6 млн грн.

Переможці тендеру зобов’язуються забезпечувати учнів різними видами харчування  протягом навчального дня, укомплектувати підприємство, зокрема, якісним столовим посудом, забезпечити кваліфікованим персоналом (кухарями, прибиральницями, посудомийками) та відповідати за їх своєчасний медогляд, дотримуватися двотижневого меню згідно з нормами харчування, забезпечити їдальню сертифікованими якісними продуктами та закуповувати продукти за цінами не вище середньостатистичних по Житомирській області. Також до 31 липня 2016 року переможці торгів мають за власні кошти і власними силами провести якісний ремонт приміщень харчоблоків з метою підготовки їх до нового навчального року.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2015 року діє законодавча норма про покладання обов’язків з організації харчування у навчальних закладах на місцеві органи влади. Нещодавно управління освіти провело тендер на закупівлю для 43 дитсадків та навчально-виховних комплексів міста яловичини, свіжомороженої риби та курятини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі