Влада

У Житомирській мерії завершується будівництво ліфта для маломобільних груп міста

10 February 2016, 14:12

У Житомирській міській раді завершується будівництво ліфта для людей з обмеженими можливостями.

Про це Житомир.info розповіла керуюча справами виконавчого комітету Житомирської міської ради Ольга Пашко.

«Наскільки я знаю, то вже пробували, як він працює. Саму коробку і ліфт уже зробили, а зараз будуть робити виходи на поверхи: третій, другий і перший. Почали будувати його восени 2015 року. Кошти виділялися з міського бюджету», – розповіла Ольга Пашко.

Голова Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім'я», представник Національної Асамблеї інвалідів України в Житомирській області, екс-депутат міської ради Неля Ковалюк розповіла Житомир.info, для чого в мерії ліфт.

«Скажімо так, ліфт вже збудований. Але потрібно стіни на 3 поверхах повибивати. Більше року тому, я зі своїми колегами проговорювала питання ліфту у міський раді, тому що бачила, що це проблема не тільки для мене, адже я не могла піднятися до сесійної зали, заступників, міського голови, і це ще пов’язано з моєю роботою. Але ще є багато інших людей, які йдуть на прийом, чи мають інші проблеми, так звана маломобільна група населення, не можуть дістатися верхніх поверхів. Згідно чинного законодавства, наразі всі адміноб’єкти, мають бути доступними. І я, як депутат міської ради, звернулася до своїх колег і попросила їх підтримку, 6 каденції скликання. Вони не один раз допомагали підняти мене і спускати власноруч, і розуміли, що це таке, і що є проблема, і цей ліфт дійсно потрібен», – розповіла Неля Ковалюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі