Суспільство

У Житомирській області, незважаючи на карантин, від поліомієліту вакциновано 60% дітей

11 February 2016, 12:55

У Житомирській області 25 січня розпочався ІІІ розширений тур масової імунізації дитячого населення проти поліомієліту. За цей період, не зважаючи на карантин та загострення захворюваності на вірусні інфекції, вже щеплено 79 тис. 595 дітей.

Про це Житомир.info повідомив Сергій Березовський, начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

«На вчорашній день, 10 лютого, щеплено 79 тис. 595 дітей, що складає 60% усіх, хто підлягає вакцинації – це від 2 місяців до 10 років. Незважаючи на те, що школи закриті на карантин, не зважаючи на те що й хворіють, звичайно не так як хотілося, але батьки ведуть дітей на щеплення», – розповів Сергій Березовський.

Наразі не відомо чи буде ще додатково  продовжено період імунізації.

 «Поки немає ніякої інформації стосовно продовження вакцинації, вона і так вже продовжена, зазвичай тур обмежується двома тижнями, а у зв’язку з ситуацією по грипу, було прийнято рішення продовжити ще на один тиждень до 14 лютого з можливим подальшим продовженням. Поки не відомо, ще не було жодної офіційної інформації», – повідомив Сергій Березовський.

Нагадаємо, у Житомирі школярам продовжили зимові канікули.
 
Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з вірусними інфекціями до лікарень щоденно потрапляє близько 20 дітей.
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі