Місто

Заступник мера сформував «антирейтинг» житомирських маршруток

11 February 2016, 14:50

Заступник мера Житомира Дмитро Ткачук повідомив, що на підставі скарг житомирян вдалося сформувати «антирейтинг» міських маршруток.

Про це Ткачук написав на своїй сторінці у фейсбук 10 лютого.

«Я вже не одноразова казав, що просто бути не задоволеним не достатньо для вирішення проблеми, закликав активно повідомляти про порушення і бажано робити то письмово або через онлайн форму на сайті міськради. За нагоди дублюю посилання: http://zt-rada.gov.ua/pages/p8442. За результатами скарг в нашій формі, за період моєї роботи, вдалося сформувати «антирейтинг» міських маршруток. За півтора місяці надійшло 108 скарг. Переважна більшість стосувалося прорушення прав пільгових категорій. Очолив цей «антирейтинг» маршрут №58, за ним 40 та 27», - зазначає заступник мера.

На сайті міської ради можна знайти інформацію про перевізників на цих маршрутах: №58 «Мальованка – Діагностичний центр» - ТДВ «Житомирське АТП 11827»; №40 «Клосовського – гаражний кооператив “Восход”» - ФОП Савіцький Аркадій Альфредович; №27 «Генерала Потапова – Комбінат силікатних виробів» - ТОВ «Залізний пегас».

Дмитро Ткачук також розповідає історію однієї скарги.

«Один з користувачів фейсбуку запостив фото з маршрутки, в якій було відламане сидіння, за збігом обставин, трапився цей казус саме на 58 маршруті. Даний громадянин приїхав в управління транспорту та подав скаргу, в якій описав деталі порушень. В результаті подання скарги відбулася перевірка, працівниками управління, даного маршруту і конткретно вказаного транспортного засобу. Як наслідок складено два Акти про порушення і перевізнику буде винесено попередження. Після фіксації порушення машина з’їхала з маршруту і попрямувала на базу, потім на Сінний ринок, назад на базу і вже за годину була на маршруті. (Мабуть купували електроди і сидіння). В двох перевірених машинах було зафіксовано: неналежний технічний стан, не видачу квитків, порушення прав пільговиків. Окремо варто виділити те що, одна з перевірених на 58 маршруті машин, офіційно обслуговує маршрут № 14. Як її занесло на інший маршрут і звідки у водія трафарет іншого перевізника буде пояснювати перевізник, що на крок наблизився до розірвання договору», - пише Ткачук.

Нагадаємо, 8 лютого в міській раді визначили переможця конкурсу на перевезення пасажирів по маршруту №8: перевізник Тетяна Іваницька переконувала, що вона особисто слідкує за якістю перевезень на своїх маршрутах і радила пасажирам зі скаргами телефонувати на її особистий номер, який розміщений в автобуса.

Як повідомляв Житомир.info, за ініціативи заступника міського голови Дмитра Ткачука в грудні минулого року на сайті міської ради було запроваджено онлайн форму для подачі скарги чи пропозиції щодо роботи громадського транспорту міста Житомира.

 

Фото з мережі Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі