Влада

Житомирська область в п’ятірці тих, де подано найбільше заяв від учасників АТО на отримання землі

12 February 2016, 16:50

Голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк закликав негайно оприлюднювати будь-які факти недбальства чи зловживань при виділенні земельних ділянок.

Про це він заявив на брифінгу в Кабінеті Міністрів 12 лютого – повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

«Я хочу звернутися до учасників АТО та всіх небайдужих – ви не повинні миритися з найменшим недбальством при виділенні землі. Я продовжую контролювати цей процес і втручаюся в разі виникнення проблем», – відзначив Мартинюк.

За інформацією Держгеокадастру, на сьогодні основні проблеми при виділенні землі учасникам АТО пов’язані з недостатньою кількістю вільних ділянок в окремих районах – особливо поблизу великих міст, великою кількістю заявників в окремих регіонах та відсутністю відкритих даних по кількості мобілізованих з кожного населеного пункту, що унеможливлює індивідуальний контакт з ними.

Станом на 4 лютого 2016 року до органів місцевого самоврядування та територіальних органів Держгеокадастру учасниками АТО подано 103 056 заяв на отримання земельних ділянок. Найбільше заяв подано у Київській (9932), Львівській (9503), Миколаївській (6032), Волинській (5584) та Житомирській (5278) областях.

Телефон «гарячої лінії» Держгеокадастру 0 800 300 808 FREE, години роботи: 8.00–20.00, з понеділка до п’ятниці. Дзвінки безкоштовні.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого народний депутат Павло Дзюблик  повідомив, що в.о. начальника Держгеокадастру в Житомирській області передав всі землі запасу та резерву Черняхівського району (майже 2000 га) в оренду двом фермерам. Через кілька днів губернатор Сергій Машковський звернувся до керівників обласної прокуратури та поліції щодо перевірки правомірності видачі земельних ділянок в Володарсько-Волинському та Черняхівському районах людям, які не проживають на території Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі