Культура

У Житомирі на річницю пам’яті Героїв Небесної Сотні не скасовуватимуть заздалегідь заплановані концерти

16 February 2016, 15:36

У Житомирі з 18 по 20 лютого 2016 року влада рекомендує обмежити концертно-розважальні заходи у зв’язку з річницею трагічних подій на Майдані. Житомирян закликають 20 лютого прийти на майдан Корольова та вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні. З 18 по 20 лютого в місті будуть обмежені концертно-розважальні заходи.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«20 лютого 2016 року на майдані Корольова о 18 год. прийди та запали свічку пам’яті – вшануй Героїв Небесної Сотні, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє. Під час мітингу заплановане спільне виконання Гімну, молитва та запалення лампадок. Концертно-розважальні масові заходи у період із 18 по 20 лютого будуть обмежені», –  йдеться в повідомленні.

Однак, на ці дати в місті вже заплановані концерти та вечірки.

На сайті «Афіша Житомира» розміщені оголошення про те, що 18 лютого відбудеться традиційний вечір джазу у Львівській кав’ярні «Брама», а у конференц-залі Інституту медсестринства великий сольний концерт гурту «Один в каное». 19 лютого в «Корольов паб» буде концерт фіналіста шоу «Голос країни» -– Олександра Онофрійчука, а 20 лютого в нічному клубі «INDIGO» всіх запрошують на вечірку  PartyDay.

Житомир.info поцікавився в організаторів, чи планують переносити або відміняти заплановані розважальні заходи.

«Рекомендовано обмежити, а не заборонити їх, правильно? «Один в каное» – це концерт, який був запланований там за місяці три-чотири до дати, яку вирішили робити, і воно форсувалося дуже швидко, тобто є дата, і беремо або не беремо. Там є логістика, під яку мають підстроюватись організатори заходів, і так вже вийшло, так співпало. Концерт переноситися не буде, але будуть прийняті міри щодо вшанування пам’яті. І це українська музика, це не якісь кацапи там їдуть, а лице нації на даний момент. Якби в нас була можливість його перенести, не дивлячись на логістику, або якби нам дали на вибір дату, то ми б, звичайно, вибрали іншу дату», – розповів організатор концерту «Один в каное» Влад Малиновський.

Не скасовуватимуть концерт і  Олександра Онофрійчука в «Корольов паб».

«Ми концерт не відміняємо. Концерт Онофрійчука відбудеться 19 числа», – повідомили в «Корольов пабі».

У кав’ярні «Брама» вечір джазу планують відмінити.

«Дякую, що ви нам нагадали, ми трохи забули, ми скасуємо, напишемо оголошення», – зазначили в «Брамі».

У зв’язку з вихідним у нічному клубі «INDIGO» , отримати коментар від представників закладу наразі не вдалося.

Також 19 лютого в Палаці Спорту у Києві запланований концерт гурту «Scorpions».

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого, через ситуацію із грипом влада Житомира розпорядилася «обмежити масові заходи», але концерти та вистави ніхто не скасовув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі