Місто

Житомирянин через суд вимагає призупинити вакцинацію проти поліомієліту

16 February 2016, 17:35

16 лютого об 11.00 у Житомирському адміністративному суді мало відбутися засідання, щодо зупинення вакцинації дітей проти поліомієліту.

З позивною заявою до суду звернувся громадський активіст Владислав Пучич.

«МОЗ планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років. У позові я прошу суд «Зобов'язати відповідачів утриматися від дій по організації та проведенню у Житомирській області «третього раунду» додаткової вакцинації проти поліомієліту, а також будь-яких інших профілактичних щеплень проти поліомієліту за епідемічними показаннями за відсутності підстав, передбачених для цього законодавством України», – розповів Владислав Пучич.

Проте суд не відбувся через те, що на засідання не з’явилися відповідачі.

«У січні місяці я подавав ще позовну заяву в якій вказував: на період розгляду я просив призупинити вакцинацію, її відхилили. У мене взагалі було призупинити на території України, зараз у мене позивні вимоги до Житомирської області. МОЗ дав заперечення. Їх представники і представники управління охорони здоров’я Житомирської ОДА на засідання не з’явилися, його перенесли на 29 лютого», – повідомив Владислав Пучич.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області ІІІ раунд імунізації проти поліомієліту продовжено до 20 лютого 2016 року.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі