Україна

Гройсман дав парламенту тиждень на вирішення кризи

17 February 2016, 12:25

 Не голосування за відставку Кабміну, але визнання парламентом незадовільною його роботу посилило політичну кризу в Україні, протягом тижня має бути знайдене рішення.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, відкриваючи засідання парламенту в середу, передає Інтерфакс-Україна.

"Думаю, що вчора то, що з одного боку парламент визнав роботу уряду незадовільною, з іншого боку - не зміг дати необхідну кількість голосів, щоб його відправити у відставку, не вирішило кризи, навпаки посилило її", - заявив він.

"І я вважаю, що все просто. Або протягом тижня буде знайдено рішення саме тут, в парламенті, політичними силами і запропонована модель виходу з цієї ситуації, або уряд повинен бути повністю перезавантажений, а якщо необхідно - і цей парламент", - заявив Гройсман.

Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок відхилила звіт Кабінету міністрів України і визнала його діяльність незадовільною.

Разом з тим, вона не змогла проголосувати за проект постанови про недовіру Кабінету міністрів на чолі з прем'єром Арсенієм Яценюком. За проект постанови про недовіру уряду на засіданні у вівторок ввечері проголосували 194 народних депутати при 226 мінімально необхідних.

"Блок Петра Порошенка" за цей проект постанови дав 97 голосів з 136 наявних у фракції, "Народний фронт" - 0, "Опозиційний блок" - 8 з 43, "Самопоміч" - 25 з 26, Радикальна партія -15 з 21, "Батьківщина"- 15 з 19,"Відродження" - 0,"Воля народу"- 6 з 20 депутатів, офіційно перебувають у фракції. Також дану резолюцію підтримали 28 позафракційних депутатів.

Згідно з українським законодавством, у разі неприйняття резолюції про недовіру уряду, можливість вдруге її поставити на голосування буде тільки на наступній сесії.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі