Суспільство

Тільки за один місяць у Житомирській області виявили 333 трудових нелегала

18 February 2016, 09:29

Роботодавці Житомирської області продовжують нехтувати законодавством і використовують працю людей без належного оформлення з ними трудових відносин.

Про це Житомир.info повідомили у секторі комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Так, у січні 2016 року податківці виявили 333 особи, які працювали без укладання трудових договорів. У результаті вжитих заходів залучено 11 фізичних осіб до державної реєстрації як суб’єктів підприємницької діяльності, додатково до бюджету надійшло 67,3 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Загалом протягом січня здійснена 31 перевірка суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб з питань дотримання ними діючого податкового законодавства та закону про єдиний соціальний внесок при виплаті заробітної плати. За результатами проведених перевірок донараховано податків та платежів (податок на доходи фізичних осіб, єдиний внесок, пеня, фінансові санкції) на суму 646,1 тис. грн, що на 569,5 тис. грн більше ніж за відповідний період минулого року. Із донарахованих сум у поточному році уже надійшло до бюджету 148,6 тис. грн, що на 92,9 тис. грн більше ніж за відповідний період минулого року.

Як повідомляв Житомир.info, протягом дев’яти місяців 2015 року фахівці фіскальної служби Житомирської області здійснили 1055 рейдів на підприємства та організації області для встановлення фактів використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин. Майже 1900 трудових нелегалів перевели на «білу» зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі