Події

У Житомирській області приватні підприємці та пенсіонери з Вінниччини видобували бурштин

18 February 2016, 10:01

17 лютого під час спільного відпрацювання Олевського району Житомирської області співробітниками ГУНП, УСБ України в області та працівниками Коростенської місцевої прокуратури виявлено сімох нелегальних копачів бурштину.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Зокрема, жителі Вінниччини, серед яких – приватні підприємці та пенсіонери, а також місцевий житель за допомогою мотопомп незаконно видобували бурштин в урочищі «Дякове» лісового масиву, що знаходиться між селами Кам’янка та Лопатичі Олевського району», – йдеться в повідомленні.

Виявлені на місці події знаряддя видобутку – дві мотопомпи, електрогенератор, 4 пожежні рукави по 20 м кожний, металевий наконечник, 6 металевих прутів, 3 акумулятори, бензопилу та майже 60 грамів бурштину вилучено правоохоронцями.

За фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснюється Коростенською місцевою прокуратурою.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання - штраф від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевському районі поліцейські спільно з працівниками лісового господарства розрівняли тракторами та бульдозерами близько 3 гектарів ґрунту в урочищі, де старателі організовували нелегальні копальні.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі