Місто

Директор «Спецкомбінату» показав відновлені могили на кладовищі і вибачився перед житомирянами

18 February 2016, 11:42

На житомирському військовому кладовищі відремонтували пошкоджені зрізаними деревами надгробні плити. Директор «Спецкомбінату» переконує, що інакше виконати планову роботу було неможливо, і просить вибачення за наслідки.

Про це Житомир.info розповів директор «Спецкомбінату» Василь Ганченко 18 лютого під час зустрічі з журналістами.

«Вчора «Зеленбуд» різав дерево, і пошкоджена одна могилка, яка сьогодні вже поправляється. Трохи поламали забор, але це не стільки важливо. Ми особливу увагу приділили цьому кладовищу. Ми почали готувати його до поминальних днів. Почали з цих дерев, вони були аварійні: падали ці гілляки, руйнували могили, їх ремонтували, і не було такого ажіотажу. Я вирішив, що ці дерева треба зрізати, ми склали відповідний акт, ці тополі вражені омелою на 80%. Я дав команду головному інженеру почати масову вирізку цих аварійних дерев, бо їх треба зараз зрізати, коли ще дерева не натягнуті вологою і була ще мерзла земля. Вирізати дерева механічним шляхом спеціалізованим підприємством немає можливості. Зараз пеньки вирізають між могилами, ну, не проїде туди вишка і не зможе там різати ці дерева, нема ще такої техніки в нас. Верхолази із цих всіх дерев, може, п’ять взяли б, і за зрізку одного дерева - це обійшлося б 5 тисяч, як мінімум, і це різалося б місяць чи два. Аварійне дерево, його ніяк не знімеш по-іншому, ми його положили міжряддям, а потім оці дерева валили одне на одного. І знали, що буде якась незначна руйнація. На сьогоднішній день 8 могил, які були пошкоджені гілляками, ми відремонтували, замінили чотири гранітні таблички, побита була одна, але ще раніше три були розколоті, то ми і їх замінили. Зараз закінчуються роботи, дерев немає аварійних, викорчовуються пеньки, згребемо до кінця цю омелу і буде чисте кладовище. Ми плануємо вздовж огорожі посадити сосни, щоб були вічнозелені насадження. Зараз ми тут вже робимо туалет», – зазначив Василь Ганченко.

Директор «Спецкомбінату» просить вибачення за  наслідки і готовий до понести відповідальність.

«Я хочу попросити вибачення за те, що були ті незначні руйнування, але ми їх усунули, і щоб люди не хвилювались, ніяких там ознак вандалізму не було, це робились планові роботи. Коли не робиш, тоді не помиляєшся, але тут таких помилок не було. Стосовно догани – це вирішить керівництво. Як вони рішать, так і буде, може щось і серйозніше буде. Догана так догана, звільнення так звільнення, з цим треба погоджуватись», – зазначив директору «Спецкомбінату» Василь Ганченко.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на Смолянському військовому кладовищі зрізані комунальниками дерева, понівечили могили солдат, надгробні плити обіцяли відновити до 9 травня. Директору «Спецкомбінату», працівники якого зрізали дерева, випишуть догану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі