Суспільство

У Житомирській області селищна рада «полякала» людей відловом та умертвінням бродячих тварин

19 February 2016, 10:12

Романівська селищна рада Житомирської області звернулася до жителів містечка із проханням забрати з вулиць домашніх тварин, інакше вони вважатимуться безпритульними і «підлягають  відлову з подальшим умертвінням».

Про це йдеться у «Зверненні до мешканців  смт Романів» виконавчого комітету селищної ради, яке опубліковане в газеті «Романівський вісник». Публікуємо повністю текст звернення:

«Селищною радою проводиться перевірка утримання собак, котів та хижих звірів на території  Романівської селищної ради. Собаки незалежно від породи, належності і призначення, в тому числі й ті, що мають нашийники і  намордники, але знаходяться без власника  на вулицях, площах, ринках, скверах, садах, парках, громадському транспорті, в дворах та в інших громадських місцях, а також бездоглядні коти вважаються  безпритульними і підлягають відлову з подальшим умертвінням. Тому селищна рада просить всіх мешканців селища, керівників підприємств, установ, організацій  привести  до відповідності утримання вище вказаної категорії тварин, щоб не виникло непорозуміння  та образ.

У зв’язку з цим селищна рада застерігає в разі не дотримання правил утримання собак, котів  та хижих звірів являється порушенням «Правил тримання собак, котів» згідно ст. 154 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» за, що передбачені штрафи згідно чинного законодавства.

Романівська селищна рада вдячна мешканцям селища, які з розумінням ставляться до ініціатив і прохань селищної ради, а також завжди раді прийняти Ваші пропозиції та допомогу у вирішенні проблемних питань.

Виконавчий комітет селищної ради».

Коментар стосовно даного документа селищного голови Романова Анатолія Іщука був емоційний. Він пояснив, що виконком не має наміру відловлювати чи утилізувати бродячих тварин, а лише хоче змусити людей «заворушитися» і посадити собак на ланцюг.

«Ми дали в газету «Романівський вісник» звернення до громадян щодо обмеження бродячих собак та котів, але в інтернеті вже поширилася інформація, наче ми їх вже відловлюємо і вбиваємо. Наші так звані захисники тварин вже понаклеювали листівки, що «Романівська селищна рада робить умертвіння тварин». Тільки хочеш щось добре зробити – зразу атакують. Що, у мене є кошти, чи шприци є? Є таке в законі. Ми говоримо, що передбачається відлов, але ми не говоримо, що будемо таке робити. Це витримка з правил утримання собак. Вибачте, але ми елементарно хочемо прилякати людей, бо сьогодні дітей кусають, «тічки» бігають. Восени покусали дитину. Іде бабуся – біжить собака, за нею друга. Дід їде підводою, молоко збирає – на нього собаки кидаються. То якось їх можна поприв’язувати, мабуть?», - сказав Анатолій Іщук.

Жителька Романова Марія розповіла Житомир.info, що бездомних собак в містечку мало, а от домашніх, які проводжають хазяїв на роботу, а потім гуляють містечком, тьма.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році в Бердичеві почали масово труїти собак, активісти були готові зносити трупи до міськвиконкому. У 2016 році нам повідомляли про факти отруєння собак на Корбутівці у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі